Hlavní navigace

FLEXI oslavilo 10 let na trhu a 800 tisíc pojištěných

[Tisková zpráva] Životní pojištění s označením FLEXI představila Pojišťovna České spořitelny klientům poprvé v březnu roku 2000.

Od té doby počet pojištěných neustále roste a v současnosti FLEXI chrání již 800 tisíc osob. Životní pojištění si přitom nejčastěji sjednávají mladí lidé ve věku 25 až 35 let. V rámci pojištění rizik Češi volí zejména pojištění úmrtí, trvalých následků úrazu a hospitalizace.

„Je logické, že v průběhu let se FLEXI životní pojištění měnilo, reagovalo na nové podněty od našich klientů, ale základní myšlenka zůstala po celou dobu stejná. Nabízet komplexní životní pojištění pro celou rodinu, jehož parametry si každý může nastavit přesně dle aktuálních potřeb,“ říká Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny. „Jen v loňském roce se podařilo zvýšit počet pojištěných v rámci FLEXI životního pojištění o více než 200 000 osob,“ dodává Petr Procházka.

Největší zájem mezi mladými lidmi

Životní pojištění si nejčastěji sjednávají mladí lidé ve věku 25 až 35 let. Nejvíce pojištěných eviduje Pojišťovna České spořitelny v Praze, Moravskoslezském kraji a Jihomoravském kra­ji.

Děti chráníme na prvním místě

Z rizik si Češi nejčastěji sjednávají pojištění úmrtí, trvalých následků úrazu a hospitalizace.  Sjednávané pojistné částky se významně liší u pojištění dětí a dospělých. Zatímco u dospělých dosahují pojistné částky v případě trvalých následků nejčastěji 100 až 200 tisíc korun, u dětí je ochrana sjednána na 500 až 600 tisíc korun. Pro případ velmi vážných onemocnění jsou dospělí pojištěni do 100 tisíc korun, u dětí jsou pojistky nastaveny na 400 až 500 tisíc korun.

FLEXI životní pojištění se těší velké oblibě nejen u klientů, ale i odborné veřejnosti. V loňském roce získalo FLEXI životní pojištění ocenění Životní pojištění roku 2009 v rámci soutěže Banka roku či Zlatou korunu v kategorii Životní pojištění a Novinka roku 2009.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).