Hlavní navigace

Finanční rezervu mohou klienti Poštovní spořitelny nyní získat zdarma

Ať už klienty Poštovní spořitelny čekají vyšší výdaje spojené třeba s nákupem školních pomůcek, nebo jsou finančně vyčerpaní po letní dovolené, Poštovní spořitelna pro ně má řešení. Od 17. srpna do 30. září je totiž možné u všech programů Postžirových účtů zřídit povolené přečerpání bez poplatku za zřízení. Stávající i noví klienti tak zdarma získají možnost využít této pohodlné finanční rezervy a v případě potřeby přečerpat svůj účet „do mínusu“.

Doba čtení: 1 minuta

Povolené přečerpání účtu je ideální pro překlenutí dočasného nedostatku prostředků na běžném účtu. Standardně je zdarma součástí většiny našich postžirových účtů. Aby ani klientům s účty Postžiro Klasik nic nebránilo požádat o jeho zřízení, odpouštíme jim poplatek 200 korun za zřízení této služby právě v období, kdy je může čekat více výdajů, třeba v souvislosti s nákupem školních pomůcek, vysvětluje ředitelka marketingu Poštovní spořitelny Leila Goulliová.

O poskytnutí Povoleného přečerpání mohou noví klienti požádat na všech obchodních místech Poštovní spořitelny při zakládání postžirového účtu. I bez doložení příjmu tak budou mít ihned k dispozici 5 nebo 10 tisíc Kč. Stávající klienti mohou požádat kdykoliv, pokud mají některý postžirový účet již alespoň šest měsíců, případně pokud jim v posledních třech měsících na účet chodil pravidelný příjem nebo jej doloží.

Povolené přečerpání nabízí jednoduchou možnost, jak okamžitě a výhodně čerpat peníze v případě nedostatku prostředků na běžném účtu. K jeho získání klient nepotřebuje žádné zajištění a úroky platí jen ze skutečně vyčerpané částky úvěru, který je navíc veden na dobu neurčitou. Výše úvěru se odvíjí od průměru pravidelných měsíčních vkladů a může dosáhnout až 20 000 korun, v případě povoleného přečerpání účtu formou samostatné smlouvy o úvěru a doložení příjmů pak až 100 000 korun.