Hlavní navigace

Emisi hypotečních zástavních listů Hypoteční banky kupují opět klienti ČSOB Privátního bankovnictví

[Tisková zpráva] Balík hypotečních zástavních listů v objemu 2 miliard korun s ročním kuponempro první období ve výši 2,14% p.a. vydala Hypoteční banka coby největší emitent HZL na českém trhu 19. ledna.

Už podruhé v poslední době o ni projevili zájem klienti ČSOB Privátního bankovnictví.

Emise tak navazuje na první exkluzivní emisi HZL pro klienty ČSOB Privátního bankovnictví, která se uskutečnila v červnu loňského roku, kdy byl k dispozicibalík v objemu 1 miliardy korun. Tato emise se setkala s velkým úspěchem a během několika dnů byla prodána.

„Hypoteční zástavní listy jsou bezpečným a vyhledávaným doplňkem našeho investičního portfolia,“ říká Martin Kosobud, výkonný ředitel ČSOB PrivateBanking. „Vzhledem k jejich úspěchu u našich klientů jsme se rozhodli tyto zajímavé investiční příležitosti zopakovat i letos,“ dodává.

Hypoteční banka je největším emitentem HZL na českém trhu. Její emisní aktivita trvá od roku 1996, kdy Hypoteční banka jako první na trhu získala k vydávání HZL licenci. Hypoteční zástavní listy se od té doby staly vyhledávaným zdrojem financí i pro další bankovní domy a pro klienty zajímavou alternativou k jiným investičním nástrojům. Od roku 1996 Hypoteční banka vydala HZL v celkovém objemu 144,1 mld. korun, z toho splaceno bylo 55,39 mld. korun.

„Zájem klientů ČSOB Privátního bankovnictví o emisi HZL nás velmi potěšil, potvrzuje to dobré jméno Hypoteční banky jak v rámci skupiny ČSOB, tak na finančním trhu.Věříme, že klientům přinese i tato druhá emise výborné zhodnocení jejich investice,“ říká Martin Vašek, člen představenstva a náměstek generálního ředitele pro věci finanční Hypoteční banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).