Hlavní navigace

eBanka získala stříbro mezi bankami v žebříčku Czech Top 100

Praha 19. 3. 2004 – V kategorii „Nejobdivovanější banka“ v žebříčku Czech Top 100 se eBanka umístila na druhém místě za Komerční bankou a před Českou spořitelnou. Výsledné pořadí již šestým rokem sestavuje odborná veřejnost, složená především z manažerů významných tuzemských podniků.

eBanka za poslední období prošla razantní změnou od specializované internetové banky v banku univerzální. Je potěšující, že tuto proměnu oceňuje také odborná veřejnost, říká Radomír Lašák, předseda představenstva a generální ředitel eBanky. Umístění eBanky po boku dvou největších tuzemských bankovních domů navíc svědčí tom, že si nová strategie eBanky vydobyla respekt a uznání, dodává Radomír Lašák.

eBanka v roce 2003 razantně rozšířila svou pobočkovou síť o 119 nových míst, včetně eBanka pokladen ve vybraných obchodních místech České pojišťovny. Investovala do informačních technologií, rozšířila nabídku svých služeb na úroveň univerzální banky a přišla s intenzivní marketingovou kampaní včetně několika novinek na trhu, jako například vedení účtu zdarma.

Výsledek eBanky podtrhl úspěch celé finanční skupiny, neboť nejobdivovanější pojišťovnou se stala Česká pojišťovna a PPF vyhrála mezi finančními zprostředkovateli.

Žebříček 100 obdivovaných firem sestavuje CZECH TOP 100 na základě hlasování manažerů významných společností, ekonomických a finančních analytiků, zástupců oborových sdružení, svazů a profesních asociací. V rámci hlasování oslovení odborníci hodnotí řadu kritérií, od základních ukazatelů firmy (kvalita výrobků či služeb, inovační schopnosti, finanční stabilita, hodnota firmy) přes její vztah k zaměstnancům (schopnost přilákat a udržet talentované lidi) po vztah ke společnosti (odpovědnost k životnímu prostředí, komunikativnost, podpora regionu, charitativních a obecně prospěšných projektů apod.).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).