Hlavní navigace

CzechInvest obhájil certifikát ISO 9001:2000

Pověřená generální ředitelka Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest Alexandra Rudyšarová dnes slavnostně převzala od zástupce společnosti Quality Austria mezinárodní certifikát ISO 9001:2000. Certifikát potvrdil vysokou kvalitu vnitřních procesů a služeb agentury CzechInvest. Poprvé certifikát CzechInvest získal v roce 2004, jehož platnost skončí v polovině prosince letošního roku.

Sdílet

Certifikát pokrývá veškeré služby v oblasti podpory přílivu zahraničních investic a vzniku a rozvoje domácích podniků, které poskytuje prostřednictvím návrhu a implementace programů podpory podnikání ze Strukturálních fondů EU, poskytování služeb a informací a zlepšování podnikatelského prostředí.

Certifikát managementu jakosti prokazuje nejen schopnost udržet a kontrolovat stálou kvalitu služeb, ale současně i signalizuje, že jeho držitel je spolehlivou a důvěryhodnou organizací, říká Petr Kopecký, zástupce mezinárodní certifikační, posudkové a vzdělávací společnosti Quality Austria Training, Certification and Evalution Ltd., která certifikát udělila.

„Jsem velmi ráda, že agentura CzechInvest bez problémů prošla recertifikací a dokázala tak, že služby, které poskytuje, jsou té nejvyšší kvality,“ uvedla Alexandra Rudyšarová, pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest.

Rok 2007 byl pro udržení systému jakosti řízení pro agenturu CzechInvest opravdovou zkouškou. Rozsáhlé organizační změny si vyžádaly – kromě praktických změn v řízení společnosti – i mnoho změn v zásadních dokumentech. „Úspěšný recertifikační proces je tak důkazem vysoké flexibility zaměstnanců a adaptability systému řízení na nové podmínky,“ dodala Rudyšarová.

Strategickým cílem CzechInvestu pro oblast jakosti v roce 2008 je zavedení a certifikace bezpečnosti informací dle normy ISO 27001/2005. Tento postup je v souladu s politikou informační bezpečnosti Ministerstva průmyslu a obchodu, která vychází z mezinárodního standardu. Získáním tohoto certifikátu se agentura CzechInvest zařadí mezi nadnárodní společnosti v oblasti ochrany dat.

Agentura CzechInvest poprvé získala tento certifikát v roce 2004, kdy se rozhodla vybudovat a zavést vlastní systém managementu jakosti dle požadavků normy ISO 9001:2000. V roce 2005 prošla agentura tzv. dohledovým auditem a certifikát znovu obhájila. Certifikát, který agentura právě získala, má platnost další tři roky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).