Hlavní navigace

CYRRUS nabízí jako první obchodování všech 30 německých akciových titulů indexu DAX v českých korunách

První německé akciové tituly začala společnost CYRRUS, a.s., nabízet letos v červenci. Klienti projevili o německé akcie obrovský zájem, zobchodované objemy k dnešnímu dni činí již 208 milionů Kč. Společnost CYRRUS, a.s. se proto rozhodla svou nabídku německých akcií rozšířit. V českých korunách lze nyní obchodovat všech 30 akcií indexu DAX.

„Z původního počtu pěti německých titulů, které jsme začali klientům nabízet v červenci, jsme jejich počet navýšili na dnešních třicet. V porovnání s trhem RM-SYSTÉM mají naši klienti skutečnou možnost volby, kam své prostředky v rámci německých cenných papírů vloží,“ říká garant projektu Superspad a hlavní analytik firmy Jan Procházka. „Všechny akcie lze samozřejmě obchodovat v českých korunách a nejlikvidnější tituly navíc i na marži, tedy s využitím úvěru,“ dodává Jiří Loubal, ředitel společnosti CYRRUS, a.s.

Index DAX německých akcií obsahuje velmi zajímavé tituly jako Allianz, Siemens nebo Deutsche Bank. Zatímco v červenci proinvestovali klienti společnosti CYRRUS, a.s., v rámci německých akcií 58 milionů korun, v září to již bylo 87 milionů Kč. Během prvních tří měsíců klienti CYRRUS, a.s., nejčastěji obchodovali s akciemi energetické společnosti E.on A.G. , která působí i v ČR.

Osm nejlikvidnějších německých titulů lze navíc obchodovat na marži. Konkrétně to jsou akcie Adidas, Allianz, Bayer, Continental, Deutsche Bank, E.on, Siemens a Volkswagen. Marže je záloha zákazníka, která kryje část objemu transakce, zbytek tvoří poskytnutý úvěr. Obchod na marži využívají především zákazníci, kteří jsou ochotni podstoupit větší riziko.

„Na podzim chystáme představení dalšího trhu, tentokráte z východní části Evropy,“ částečně odtajnil plány společnosti Jan Procházka.

Index DAX zahrnuje akcie společností:

Adidas, Allianz, BASF, Bayer, BMW, Commerzbank, Continental, Daimler, Deutsche Bank Deutsche Börse, Deutsche Lufthansa, Deutsche Post, Deutsche Postbank, Deutsche Telekom, E.on, Fresenius Medical Care, Henkel, Hypo Real Estate, Infineon Technologies, Linde, Man, Merck, Metro, Münchener Rück, RWE, SAP, Siemens, ThyssenKrupp, TUI, Volkswagen.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).