Hlavní navigace

ČSOB rozšiřuje „balíčky“ o služby zdarma

[Tisková zpráva] ČSOB přichází v únoru s řadou novinek pro majitele osobních kont. Změny se týkají všech kont – ČSOB Konta, ČSOB Aktivního Konta, ČSOB Exkluzivního konta, které banka rozšířila o řadu nových služeb.

Novinkou je také volitelný Transakční balíček k Aktivnímu kontu. Díky němu mohou klienti získat všechny tuzemské příchozí a odchozí elektronické transakce a výběry z bankomatů ČSOB v ČR zdarma.

Transakční balíček se vyplatí všem klientům Aktivního konta, kteří hodně využívají internetové bankovnictví nebo vybírají z bankomatů a každá jednotlivá transakce se jim účtuje zvlášť. V souhrnu totiž v jejich případech bývají poplatky za služby účtované jednotlivě daleko vyšší než cena přídavného balíčku, která je stanovena na 40 korun, řekl Martin Eyberger, výkonný manažer segmentu Bydlení, úvěry a platební komfort ČSOB.

Rozšiřování služeb poskytovaných v ceně balíčku se týká všech nabízených kont. Do ČSOB Konta přibude druhá příchozí a dvě odchozí elektronické platby zdarma. Uživatelé ČSOB Aktivního konta budou moci nově bezplatně odesílat až pět inkasních plateb či plateb SIPO za měsíc. Na úpravách balíčků vydělají i majitelé ČSOB Exkluzivního konta, kteří budou moci nově zdarma neomezeně přijímat a odesílat tuzemské platby (elektronicky) i vybírat z  bankomatů ČSOB v ČR. Kromě toho již mají možnost založit si bezplatně druhý účet vedený v eurech, v amerických dolarech nebo britských librách.

Novými úpravami balíčků vychází banka vstříc preferencím svých klientů, kteří v nezávislých průzkumech, které jsme si zadali, projevili přání mít více elektronických transakcí a výběrů bankomatů zdarma, dodává Martin Eyberger. ČSOB před realizací změn klientů v průzkumech ověřovala, nakolik jim různé typy úprav vyhovují. Nyní zaváděné úpravy si získaly podporu většiny klientů, a to u všech tří typů konta.

I přes všechny novinky v balíčcích se ceny kont nemění s výjimkou ČSOB Konta, u něhož klient zaplatí měsíčně o deset korun více než dosud. Jednotlivé transakce nově dodávané do tohoto balíčku by jej však stály 12 Kč. Navíc v případě, že se zákazníci rozhodnou nechat si zasílat výpisy elektronicky místo poštovního doručení, zůstane cena za vedení ČSOB Konta na původní výši 50 korun.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).