Hlavní navigace

ČSOB Pojišťovna loni vytvořila zisk přes 900 milionů korun

[Tisková zpráva] ČSOB Pojišťovna vytvořila v roce 2010 čistý zisk ve výši 902,6 milionu korun. Velmi dobré hospodaření společnosti v roce 2010 potvrdily i její obchodní výsledky, kde je hlavním ukazatelem předepsané pojistné.

V něm ČSOB Pojišťovna za rok 2010 překonala rekordní hranici 10 miliard korun. Finanční sílu ČSOB Pojišťovny v roce 2010 stvrdila i přední světová ratingová agentura Standard & Poor's, která ji začátkem února potvrdila vysoký rating na úrovni A- se stabilním výhledem.

Výsledky jsou dle mezinárodních účetních standardů (IFRS), neauditované.

•    ČSOB Pojišťovna vykázala za rok 2010 čistý neauditovaný zisk 902,6 mil. Kč (podle IFRS).

•    V předepsaném pojistném ČSOB Pojišťovna zaznamenala loni růst celkového předepsaného pojistného o 6,2 % na 10,235 mld. Kč.

•    V životním pojištění se předepsané pojistné meziročně zvýšilo o 13,1 % na 6,291 mld. Kč.

•    V neživotním pojištění předepsané pojistné meziročně mírně kleslo o 3,2 % na 3,944 mld. Kč.

•    ČSOB Pojišťovna je i nadále čtvrtou největší pojišťovnou v ČR s tržním podílem 6,8 %.

•    Na začátku února 2011 byl ČSOB Pojišťovně světovou ratignovou agenturou Standard & Poor's potvrzen vysoký rating na úrovni A- se stabilním výhledem.

„Opět se nám podařilo dosáhnout výsledku, který jednoznačně prokazuje sílu ČSOB Pojišťovny a její obezřetnost v investování svěřených prostředků,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Pojišťovny Jeroen van Leeuwen. Vytvořený zisk se opírá jak o dobré výsledky technického účtu neživotního pojištění, tak především technického účtu životního pojištění. Rok 2010 přitom rozhodně nepatřil k obdobím s nízkým počtem pojistných událostí. Jen náklady na plnění za škody z životního a neživotního pojištění dosáhly loni více než 5 miliard korun.

Finanční stabilitu ČSOB Pojišťovny potvrzuje i vysoký rating na stupni A- se stabilním výhledem, který pojišťovně na začátku února tohoto roku potvrdila přední světová agentura Standard & Poor's. Ratingová agentura mimo jiné pozitivně ohodnotila výbornou úroveň kapitalizace a likviditu ČSOB Pojišťovny, i její konzervativní investiční politiku. „Potvrzení ratingu je především velmi dobrá zprávou pro naše klienty. Prokazuje totiž stabilitu i silnou pozici naší pojišťovny na trhu,“ řekl Jeroen van Leeuwen.

ČSOB Pojišťovna si loni udržela pozici čtvrté největší pojišťovny v České republice. Její celkové předepsané pojistné stouplo meziročně o 6,2 procenta na 10,235 miliardy korun, což odpovídá tržnímu podílu 6,8 procenta. V neživotním pojištění se předepsané pojistné mírně snížilo o 3,2 procenta na 3,944 miliardy korun, v životním pojištění pak předepsané pojistné meziročně vzrostlo o 13,1 procenta na 6,291 miliardy ko­run.

„Už v roce 2009 byl růst tažen především pojištěním životním, a to hlavně jednorázově placeným,“ komentoval obchodní výsledky ČSOB Pojišťovny Jeroen van Leeuwen. Do jednorázově placených životních pojištění vložili loni klienti ČSOB Pojišťovny přes tři a půl miliardy korun, a její podíl na tomto segmentu trhu tak dosáhl 12,5 procenta.

„Dlouhodobě dosahujeme skvělých výsledků díky vynikající práci vlastních zaměstnanců i výborné spolupráci s našimi agenty, makléři a makléřskými společnostmi,“ dodal Jeroen van Leeuwen. ČSOB Pojišťovna v loňském roce získala prestižní ocenění, a to 1. místo v soutěži Hospodářských novin „Nejlepší pojišťovna roku 2010“.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).