Hlavní navigace

ČSOB nepodpořila financování výstavby centra Nový Smíchov

ČSOB jako spolu-upisovatel a Místní Agent („Local Agent“) syndikovaného úvěru ve výši EUR 47 miliónů oznamuje veřejnosti dokončení výstavby a otevření Kulturního a obchodního centra Nový Smíchov v centru Prahy 5, mezi ulicemi Plzeňská, Kartouzská, Štefánikova. Tato investice pomohla stabilizovat průmyslové území bývalé ČKD Tatra, rekonstruovat Sacre Coeur park a vytvořit více jak 1.000 nových pracovních míst.
Jedná se o dosud největší kulturní a obchodní komplex realizovaný v České republice s celkovou plochou cca 156.000 m2, který zahrnuje:
Hypermarket Carrefour s obchodní plochou cca 18.700 m2 a 60 pokladnami
„Shopping Mall“ s obchodní plochou cca 38.100 m2
12 sálů multikin provozovaných společností Ster Century
1.990 parkovací míst v podzemních garážích
Komplex je realizovaný společnostmi Carrefour, největším maloobchodním prodejním řetezcem v Evropě a druhým na světě, a Delcis ze skupiny Nexity, která je jedním ze tří největších developerů na trhu nemovitostí ve Francii, ve spolupráci s magistrátem Prahy 5.
Financování části komplexu patřící společnosti Delcis zajistily KBC Paříž jako Aranžér a Agent, s podílem 75 %, a ČSOB s podílem 25 %. Ocenění nemovitostí, odborný dozor po dobu výstavby a verifikaci uzavřených nájemních smluv pro banky zajistila společnost American Appraisal, jedna z nejdůležitějších společností zabývajících se odhadem cen nemovitostí na českém trhu. Ve funkci hlavního dodavatele stavby vystupovala společnost IPS Skanska.

Milan Tománek
výkonný ředitel
Řízení komunikace Skupiny ČSOB

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).