Hlavní navigace

České aerolinie zahájí pravidelnou linku z Prahy do Heraklionu na Krétě

České aerolinie od konce května spojí Prahu s turistickým střediskem Heraklion na řeckém ostrově Kréta. Linku budou České aerolinie nabízet dvakrát týdně. Časy odletů byly zvoleny tak, aby vyhověly především turistické klientele. Nové spojení začnou České aerolinie provozovat od 30. května 2008 a nasadí na něj své nejmodernější letouny Airbus A320 pro 162 cestujících.

„České aerolinie očekávají, že linku do Heraklionu budou využívat především turisté a to nejen z České republiky, ale s využitím návazných letů s přestupem v Praze také turisté ze Skandinávie nebo Německa,“ řekl k nové lince viceprezident pro marketing a vývoj produktu Českých aerolinií Petr Pištělák. Kromě připravovaného spojení Prahy s Heraklionem létají České aerolinie v Řecku také do Atén a Soluně. Pravidelnou linku do Heraklionu dosud České aerolinie nenabízely, nicméně charterové lety Českých aerolinií přepravují turisty na toto krétské letiště již řadu let.

Zavedením pravidelné linky chtějí České aerolinie uspokojit neustále se zvyšující poptávku turistů, kteří volí stále častěji raději individuální organizaci a dopravu na dovolenou běžnými pravidelnými spoji, před cestou organizovanou cestovní kanceláří a charterovou dopravou.

Letový řád nové linky

Do Heraklionu budou letadla Českých aerolinií létat v době hlavní letní sezóny tedy od 30. května v pondělí a pátek vždy v 10:55 a v Heraklionu přistanou po necelých třech hodinách ve 14:40. Zpět se letadlo bude vracet v 15:25 a v Praze přistane v 17:10. Lety tak budou turisté moci využít například k oblíbeným prodlouženým víkendům u moře.

Heraklion

Heraklion je významný přístav ve Středozemním moři. Je hlavním městem řeckého ostrova Kréta. Nachází se na severním pobřeží a žije zde asi 150 000 obyvatel. Nejstarší historie města spadá do minójské doby. Podle archeologických nálezů byl Heraklion založen již před rokem 2000 př. Kr. Z té doby se dochovaly ruiny paláce Knóssos. Ostrov Kréta je podle starořeckých mýtů považován za místo zrození boha Dia – vládce olympských bohů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).