Hlavní navigace

ČSA urychlí odbavení svých cestujících na linkách z Ostravy

České aerolinie (ČSA) výrazně zvýší pohodlí pro své cestující na linkách mezi Prahou a Ostravou. V souvislosti s otevřením nového terminálu na ostravském letišti, který zahájí provoz ve středu, budou mít ČSA k dispozici novou odbavovací přepážku.

„Vítáme zvýšení odbavovací kapacity na letišti v Ostravě, které nám umožní zkrátit čas potřebný pro odbavení cestujících na pravidelných linkách do Prahy. Našim klientům se snažíme nabídnout ty nejlepší služby nejen na palubách letadel, ale během celé jejich cesty,“ uvedl u příležitosti otevření nového ostravského terminálu viceprezident pro prodej ČSA Petr Řehák.

Nová letištní hala v Ostravě nabídne klientům Českých aerolinií příjemné zázemí při čekání na odlet. Cestující v business třídě či držitelé stříbrných a zlatých karet věrnostního programu OK Plus ocení služby nového VIP salonku, kde se mohou před odletem občerstvit, případně využít zázemí pro práci. Všichni ostatní cestující se mohou těšit na luxusnější a prostornější halu s výhledem na plochu letiště. Terminál nabídne cestujícím dvě kavárny a Duty Free prodejnu.

ČSA provozují mezi Prahou a Ostravou čtyři pravidelné linky denně v pracovních dnech a tři linky denně o víkendech. První spoj odlétá z Ostravy již v 5:00 ráno a to proto, aby cestující stihli první vlnu odletů z pražského letiště dál do evropských nebo zámořských destinací ČSA. Ranní let je také ideální pro obchodníky k cestě do Prahy na jednání. I další odlety z Ostravy jsou přizpůsobeny odletovým časům letadel ČSA z Prahy. Poslední večerní let z Ostravy odlétá do Prahy v 18:30. Z Prahy do Ostravy odlétá první letadlo ráno v 9:15, poslední večer v 21:55 po příletu letadel z evropských destinací.

Leteckou dopravu do Ostravy zahájily ČSA 1. června 1935. Letiště v Ostravě bylo tehdy cílovou destinací na lince Praha – Hradec Králové – Oprava – Moravská Ostrava. V současnosti spojuje Prahu s Ostravou přímá linka, na kterou ČSA nasazují letouny ATR 42 a ATR72 pro 46 nebo 64 cestujících. V poslední době z kapacitních důvodů stále častěji spoj zajišťují také proudové letouny Boeing 737 pro 108 cestujících. Let z Prahy do Ostravy trvá hodinu.

Za prvních deset měsíců letošního roku využilo leteckého spojení více než 68.000 cestujících. Proti loňskému roku je to nárůst o tři procenta. Linku si oblíbili obchodníci, kteří cestují do Prahy na jednání nebo na úřady, ale také klientela, která pokračuje návaznými lety po síti ČSA v Evropě nebo zámoří. Naopak cestu z Prahy do Ostravy letadly ČSA často volí zahraniční businessmani, jejichž firmy sídlí v průmyslových zónách na Ostravsku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).