Hlavní navigace

ČS hlásí rekordní zájem o úvěry. Za tři čtvrtletí poskytla drobné půjčky za rekordních 21 mld. Kč

Česká spořitelna poskytla za tři čtvrtletí letošního roku spotřebitelské úvěry v celkovém objemu 21 mld. Kč, což je v meziročním srovnání 58% nárůst. Klienti si v tomto období sjednali přes 200 tis. spotřebitelských úvěrů. Rekordní nárůsty očekává Česká spořitelna také v předvánočním období, kdy zájem o spotřebitelské úvěry roste oproti ostatním měsícům zhruba o 25 %.

„Rekordní výsledky potvrzují velký zájem klientů o spotřebitelské úvěry. Nejoblíbenějším je mezi klienty náš vlajkový úvěrový produkt Osobní půjčka České Spořitelny. Klienti u tohoto produktu oceňují především rychlost jejího vyřízení, klientsky přívětivé splátky a také možnost pojistit si schopnost splácet,“ vysvětlil Martin Techman, ředitel úseku rozvoj obchodu České spořitelny.

I letos očekává Česká spořitelna větší zájem o úvěry na konci roku. V předvánočním období loňského roku Česká spořitelna poskytla spotřebitelské úvěry v celkovém objemu 7,6 mld. Kč. V letošním roce očekává v tomto období zhruba 9 mld. Kč. Podíl spotřebitelských úvěrů poskytnutých v předvánočním období na celkovém objemu celoročně poskytnutých úvěrů je asi třetinový.

Česká spořitelna také letos nabízí před Vánoci akční splátky – i přes nárůst peněz na mezibankovním trhu opět nabízí klientům možnost 50 tis. za 888 Kč měsíčně nebo 70 tis. za 1 222 Kč.

Česká spořitelna je leaderem trhu v poskytování spotřebitelských úvěrů. Objem spotřebitelských úvěrů, které si klienti sjednali za posledních sedm let, kdy je Česká spořitelna členem Finanční skupiny Erste, překročil 108 mld. Kč.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).