Hlavní navigace

Česká spořitelna zprostředkuje svým klientům - výrobcům elektřiny výhodné ceny za její výkup

Česká spořitelna a společnost E.ON podepsaly včera odpoledne rámcovou smlouvu o spolupráci v oblasti financování obnovitelných zdrojů. Na základě této spolupráce budou mít výrobci elektřiny, kteří jsou klienty České spořitelny, zajištěnu vyšší výkupní cenu vyrobené elektřiny, než je ta, kterou zaručuje Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu.

„Tímto krokem pokračujeme v naší podpoře výroby a využívání obnovitelných zdrojů energie a věříme, že toto je pouze prvním krok k hlubší spolupráci mezi Českou spořitelnou a společností E.ON na tomto poli,“ uvedl Gernot Mittendorfer, generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny.

Česká spořitelna považuje podporu investic do obnovitelných zdrojů energie za jednu z klíčových oblastí své strategie. Za prvních 8 měsíců letošního roku se zapojila do financování projektů za více než 4 mld. Kč.

Energetická skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Jejím posláním je spolehlivé zásobování zákazníků elektrickou energií způsobem šetrným k životnímu prostředí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).