Hlavní navigace

ČS již vyplatila přes 100 milionů korun klientům Private Investors

Za zhruba tři týdny Česká spořitelna vyplatila klientům makléřské firmy Private Investors více než 106 milionů korun, tedy přes 80 % z celkové sumy náhrad stanovené Garančním fondem obchodníků s cennými papíry. Z celkového počtu 1 369 majitelů pohledávek Česká spořitelna vyplatila do dnešního dne 1 123 klientů. Výplaty probíhají hladce na všech pobočkách České spořitelny od 2. září 2003 a budou pokračovat až do 2. listopadu 2003.

„Od samého počátku jsem se snažili, aby postup pro výplatu byl maximálně jednoduchý a pohodlný a klienti Private Investors se co nejrychleji dostali ke svým penězům. Tempo a průběh výplat ukazuje, že jsme byli dobře připraveni,“ uvedla Helena Suchánková, zástupce ředitele úseku řízení obchodu.

Majitelé pohledávek Private Investors si mohli zvolit výplatu prostředků buď v hotovosti (po předložení průkazu totožnosti), nebo bezhotovostně převodem na účet v ČS či v jiné bance. Po předložení plné moci mohl o výplatu požádat i zástupce zmocněný majitelem pohledávky. Všichni klienti, kterých se výplata týkala, obdrželi vysvětlující dopis banky spolu s formulářem pro zaslání platby na účet. Kvůli výplatě tedy nebylo nutné navštěvovat pobočku banky. Na vybraných osmi pobočkách České spořitelny jsou klientům Private Investors k dispozici osobní bankéři, se kterými si klienti mohou předem telefonicky sjednat termín výplaty.

Zájem klientů o hotovostní i bezhotovostní výplaty byl zhruba stejný. O výplatu v hotovosti dosud požádalo 560 klientů, bezhotovostnímu převodu dalo přednost 563 klientů Private Investors. Zhruba polovina všech klientů byla vyplacena v Praze, v menší míře probíhaly výplaty v Brně, ve Zlíně a Ostravě.

Česká spořitelna zprostředkovává výplatu klientů Private Investors na základě smlouvy uzavřené s Garančním fondem obchodníků s cennými papíry.