Hlavní navigace

ČP INVEST představuje web podporující finanční gramotnost

[Tisková zpráva] Přemýšlejte o penězích jinak – to je hlavním sdělením společnosti ČP INVEST, která dnes zprovoznila web Nemrhejtepenezi.cz.

Doba čtení: 1 minuta

Snaží se tak vtipnou formou poukázat na nejčastější prohřešky Čechů na poli finanční gramotnosti. Pro spolupráci si firma vybrala divadelní soubor Komediomat, jehož vtipné skeče ukazují různý přístup lidí k penězům.

Projekt ČP INVESTu Nemrhejtepenezi.cz vznikl jako reakce na výzkumy poukazující na mnohdy neutěšený přehled české veřejnosti o světě financí. Na základě názorných příkladů ze života si lidé mohou ověřit, jestli se někdy i oni nedopouští drobných „finančních chyb“. Vedle nich návštěvníky pobaví improvizované scénky uskupení Komediomat na téma různého vztahu lidí k penězům. Uměleckého ztvárnění se dočkala také některá česká přísloví s finanční tématikou.

„Web Nemrhejtepenezi.cz si klade za cíl ukázat lidem, jak snadné je dopouštět se v každodenním hospodaření přehmatů, a právě proto je vhodné konzultovat své finanční plány s odborníky, kteří finanční problematice rozumějí,“ říká generální ředitel společnosti ČP INVEST Michal Maďar.

Návštěvníci webu se mohou kromě získání informací a zhlédnutí vtipných videí spojit pomocí online chatu přímo se zástupci společnosti, kteří jsou připraveni zodpovědět jakékoliv otázky z oboru a případně zkonzultovat i ucelený investiční plán. „Víme, že se mnohdy lidé stydí zavolat na zákaznické linky a požádat o pomoc. Věříme, že využití online chatu, tedy do jisté míry anonymního nástroje, pomůže mnohým překonat ostych a budou s námi otevřeně hovořit,“ dodává Maďar.

Více informací naleznete na www.nemrhejte­penezi.cz.

Přímé odkazy na scénky Komediomatu:

1) Mistrovství světa ve spořivosti – http://vimeo.com/28462916

2) Reklamace bankomatu – http://vimeo.com/28300946