Hlavní navigace

ČMSS zvyšuje úvěrový limit bez ručitele na 300 000 korun

S platností od 1. května t.r. ČMSS výrazně rozšiřuje možnosti klientů čerpat překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření bez jakéhokoliv zajištění. Překlenovací úvěr může nyní klient podle průběhu svého spoření získat s nezajištěnou částkou až 300 000 Kč bez ručitele nebo zástavy. Ve shodné výši, tedy 300 000 Kč, může klient bez jakéhokoliv zajištění čerpat také úvěr ze stavebního spoření.

Doba čtení: 1 minuta

Úprava podmínek zajištění významně zvyšuje možnosti investic klientů ČMSS do bydlení. Nyní mohou snadněji dosáhnout na vyšší objemy finančních prostředků s jednodušším ručením. Při 40% akontaci tak ČMSS umožňuje čerpat zcela bez zajištění překlenovací úvěr až 500 000 Kč. Nezajištěnou částku u překlenovacího úvěru tvoří rozdíl mezi výší překlenovacího úvěru a zůstatku na vkladovém účtu stavebního spoření.

ČMSS je největším poskytovatelem úvěrů na bydlení, a to jak mezi stavebními spořitelnami, tak mezi hypotečními ústavy, a tuto pozici si chceme zachovat. Úprava nastavení podmínek zajištění je dalším krokem k naplnění strategie ČMSS.

Od zahájení své obchodní činnosti do současnosti ČMSS poskytla klientům na financování bydlení úvěrové prostředky v celkovém objemu více než 82 miliard korun. Obchodní výsledky za první čtvrtletí roku 2005 potvrdily výsadní postavení ČMSS mezi stavebními spořitelnami, tržní podíl ČMSS odborníci podle objemu poskytnutých překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření odhadli na 47 až 48 procent.