Hlavní navigace

Chystáte se realizovat investici do vašeho podnikání a zároveň uvažujete o dotaci z fondů EU?

ČSOB nabízí podnikatelům, malým a středním firmám nový produkt ČSOB EU Komplex úvěr na financování investičních záměrů v objemu od 40 tisíc do 1 milionu EUR. V případě sjednání úvěru obdrží každý úspěšný žadatel od banky bonus 75.000 korun, který je možné využít na pokrytí nákladů na zpracování projektové žádosti o dotaci z fondů EU.

Výše ČSOB EU Komplex úvěru může činit až 95% projektových nákladů a jeho doba splácení je 4 až 12 let. Zajímavá je rovněž možnost odkladu první splátky úvěru až o 36 měsíců. Úvěr je určen k financování nákupu či výstavby nemovitosti, pořízení strojů, zařízení, apod.

Podnikatelům a firmám, které navíc usilují o dotaci ze strukturálních fondů Evropské unie, zajistí ČSOB zpracování projektové žádosti o dotace od externího poradce smluvně spolupracujícího s bankou za náklady nepřesahující částku 75.000,– Kč, které je možno zaplatiti z bonusu získaného spolu s EU Komplex úvěrem, uvedl Bedřich Štogl, ředitel ČSOB EU Centra a dodal Naši klienti, kteří již získali dotaci z EU mohou také využít zajištění tzv. dotační managementu, tj. zpracovávání technických a finančních zpráv, žádosti o platbu dotace, atd. od externího poradce rovněž z možností využít bonusu k hrazení nákladů na tuto službu.

ČSOB je partnerem Evropské investiční banky (EIB) v jejím projektu podpory malého a středního podnikaní ve střední Evropě. Program spočívá v tom, že EIB poskytuje komerčním bankám ve středoevropském regionu zvýhodněné úvěrové zdroje, jež pak slouží k financování malých a středních podniků. ČSOB se rozhodla zvýhodnění, které jí EIB poskytuje, přenést přímo na své klienty, a to formou jednorázového bonusu 75 tisíc korun. Podmínkou získání ČSOB EU Komplex úvěru je tedy souhlas klienta s použitím zdrojů od EIB a také její souhlas s úvěrováním konkrétního rozvojového projektu. Projekt zároveň musí vyhovovat určitým kriteriím EIB a nesmí být realizován v oborech, které z tohoto programu vyloučila (např. zbrojní, tabákový průmysl).

Pavel Hejzlar
Komunikace ČSOB

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).