Hlavní navigace

CETELEM poskytl v roce 2005 úvěry ve výši 7,4 miliardy korun

CETELEM ČR, a.s. poskytl v roce 2005 úvěry v celkové výši 7,4 miliardy korun, což je o 26 % více než v předchozím roce. „V loňském roce jsme jako nejvýraznější trend ve spotřebitelském chování zaznamenali zvýšený zájem o výpočetní techniku – nejvíce rostlo financování osobních počítačů. S rostoucí dostupností počítačů stoupá i zájem o úvěry on-line,“ informoval Václav Horák, generální ředitel společnosti CETELEM ČR, a.s.

Doba čtení: 1 minuta

Výsledky za rok 2005 potvrzují, že Cetelem upevnil svou pozici na českém trhu. Rok 2005 byl pro naši společnost úspěšný. Uvedli jsme na trh několik nových produktů a otevřeli jsme další pobočku v Ostravě. Rostoucí počet klientů svědčí o jejich spokojenosti s našimi službami, doplnil Václav Horák.

V loňském roce využívali klienti společnosti Cetelem nejčastěji své úvěrové karty, následovaly klasické úvěry v místě prodeje a Osobní půjčky Cetelem. Nejsilnějším měsícem pro karetní transakce i klasické úvěry byl již tradičně prosinec, největší zájem o Osobní půjčky Cetelem byl naopak v srpnu.

Češi nakupují počítače a vyřizují si úvěry on-line Lidé stále častěji využívají spotřebitelský úvěr při nákupu domácích spotřebičů a novinek z oblasti spotřební elektroniky. Více než stoprocentní nárůst poskytnutých úvěrů zaznamenal Cetelem v roce 2005 u výpočetní techniky.

S rostoucí vybaveností domácností počítači roste zájem o on-line nákupy. To potvrzuje i studie Barometr Cetelem, podle které patří Česká republika mezi země, kde je internet nejvíce využíván pro nákupy on-line.

Stejně si naši klienti oblíbili ON-LINE půjčky Cetelem, uvedl Václav Horák. Vyhovuje jim zejména to, že si mohou v klidu a v pohodlí domova snadno vybrat parametry půjčky, a oceňují také jednoduchý způsob podání žádosti. Vše vyřídí prostřednictvím internetu a potřebné doklady zašlou poštou. ON-LINE půjčky Cetelem v loňském roce nejvíce využívali lidé z Prahy a z Moravskoslezského kraje a nejčastěji byly použity na financování rekonstrukcí a vybavení domácnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).