Hlavní navigace

Cetelem poskytl úvěry za 9 miliard korun

Společnost Cetelem poskytla za prvních devět měsíců letošního roku úvěry za 9 miliard korun, což představuje 12 % nárůst oproti stejnému období v loňském roce.

Objem úvěrů poskytnutých společností Cetelem dosáhl za tři čtvrtletí letošního roku 9 miliard korun, tedy o 12 % více v porovnání s předchozím rokem. Cetelem v posledních letech upevňuje svými výsledky vedoucí pozici na trhu spotřebitelských úvěrů, doplnil V. Horák.

Velkému zájmu se těší zejména Osobní půjčky Cetelem, které zaznamenaly meziroční nárůst o více než 21 %. Osobní půjčky Cetelem zdatně konkurují bankovním úvěrům nejen v parametrech nabídky, ale díky dlouhodobé strategii odpovědného úvěrování také v kritériích posouzení úvěru a celém procesu jeho poskytnutí.

Cetelem patří do skupiny BNP Paribas, jedné ze tří nejlépe hodnocených bank na světě, což nám stále umožňuje nabízet našim klientům konkurenceschopnou sazbu, doplnil V. Horák.

Daří se i kreditním kartám, které výrazně přispívají k růstu objemu poskytnutých úvěrů. Za prvních devět měsíců klienti uskutečnili kartou Aura o 35 % více platebních transakcí u obchodníků než v loňském roce. Velký podíl na zvýšení počtu transakcí měly i nově zavedené finanční odměny za nákupy kreditní kartou, které klient získává na svůj úvěrový účet až do výše 1,5 % měsíčně z celkového nákupu.

Financování motorových vozidel prostřednictvím Autoúvěru a Motoúvěru narostlo o 12 %. Největší zájem byl již tradičně na jaře a v létě. Splátkový prodej se za tři čtvrtletí zvýšil, a to meziročně o 11 %. Nejčastěji financované zboží bylo černé a bílé elektro; vedoucí příčku obsadily televizory. Letním hitem se stalo vybavení na sport a kempink, ze sezónního zboží potřeby pro zahrádkáře a kutily.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).