Hlavní navigace

Cestovní pojištění Allianz pojišťovny kryje i zásah horské služby

Letošní dovolená na slovenských horách se českým turistům může prodražit. Od 1. 7. 2006 totiž na Slovensku platí nový Zákon o horské záchranné službě, který ukládá povinnost platit za případný zásah horské služby. Každý, kdo bude nucen využít služeb slovenské horské služby, musí uhradit veškeré náklady spojené s tímto zásahem, ať se jedná o záchranné práce, nebo pouze o pátrání. Zásahy horské služby musí platit i zahraniční turisté, proto některá horská střediska nabízejí za tímto účelem speciální připojištění.

Čeští turisté se ale mohou spolehnout na cestovní pojištění sjednané u Allianz pojišťovny, které obsahuje pojištění léčebných výloh s neomezeným limitem plnění, pojištění zavazadel, úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu a doplňkové asistenční služby.

„Cestovní pojištění Allianz pojišťovny zásahy horské služby kryje ze základní sazby pojištění léčebných výloh bez navýšení pojistného, stejně jako další výlohy v souvislosti s lékařským ošetřením: zásah letecké ambulance, převoz ambulancí, zpětný transport do České republiky, repatriaci tělesných ostatků aj. Pojistnou ochranu poskytneme našim klientům i v případě, že jde pouze o pátrací akci bez následného lékařského zásahu“, představil výhody Allianz cestovního pojištění Jaroslav Kratochvíl, ředitel úseku cestovního pojištění.

Cena cestovního pojištění Allianz při cestách na Slovensko je 26 Kč na den (první tři dny 160 Kč). Při sjednání na internetu www.allianz.cz nebo na telefonu 224 405 444 získají zájemci navíc desetiprocentní slevu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).