Hlavní navigace

České dráhy na veletrhu Holiday World

Již tradičně se České dráhy účastní středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze, tentokrát poprvé jako akciová společnost.

Na stánku LK 541 představí své služby Cestovní kancelář Českých drah, odštěpný závod Datových a informačních služeb DATIS i odbor osobní dopravy a přepravy Českých drah, a. s.

Největším hitem v nabídce Cestovní kanceláře Českých drah bude zřejmě nové sezónní vlakové spojení Prahy s Jadranem prostřednictvím tzv. Jadran expresu. Jde o zvláštní vlakový spoj, který v létě spojí Prahu se Splitem. Zákazníkům nabídne vedle míst v lůžkových a lehátkových vozech také přepravu automobilů, motocyklů nebo jízdních kol. Cestovní kancelář bude prezentovat také další služby a zájezdy, které pro letošní sezónu připravila.

Odštěpný závod DATIS představí své služby z oblasti elektronických médií. Mezi nejpopulárnější služby patří nabídka vyhledávání jízdních řádů prostřednictví internetu, ale také mobilních telefonů a to jak formou SMS, tak prostřednictvím systému W@P.

České dráhy, a. s., budou tradičně informovat o široké nabídce vnitrostátních i mezinárodních slev včetně nových produktů, které výrazně zlevňují spojení mezi ČR a příhraničními oblastmi Německa a Rakouska. Mezi cenové hity patří zpáteční každodenní přímé vlakové spojení Prahy s Curychem. Zpáteční jízdenku včetně lehátka pro tuto trasu lze totiž zakoupit již za ceny kolem 4 000 Kč. Na veletrhu budou České dráhy informovat o dalších službách jako je autovlak do Tater, populární přeprava jízdních kol a řada jiných služeb. Návštěvníci stánku Českých drah si budou moci prohlédnout také velký model vysokorychlostního vlaku s naklápěcí skříní Pendolino, který přijede k testovacím jízdám na začátku letošního léta. Zákazníci Českých drah se sním svezou již v příštím roce.

Všechny zájemce o služby a novinky z oblasti železniční dopravy rádi přivítáme od 13. do 16. února na stánku LK 541 na veletrhu Holiday World.

Petr Šťáhlavský
Ved. tisk. odd. GŘ ČD

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).