Hlavní navigace

Česká spořitelna výrazně rozšiřuje pojištění zneužití platební karty

Od 1. května 2005 Česká spořitelna významně rozšiřuje pojištění zneužití debetních platebních karet v případě jejich ztráty nebo odcizení.

Pojistné plnění nově obsahuje náhradu nákladů za ztracené nebo odcizené klíče k bydlišti, náhradu nákladů za ztracené nebo odcizené doklady a také vrácení poplatku za zablokování karty. Navíc je součástí pojistného plnění i náhrada odcizené hotovosti, kterou pojištěný vybral z účtu, k němuž byla karta vydána. Způsob pro vyplacení náhrady odcizené hotovosti je uveden v pojistných podmínkách. Cena pojištění zneužití přitom zůstává beze změny. Pojištění zneužití karty s nejvyšším pojistným plněním je automatickou součástí karet typu Gold.

Tabulka pojistných plnění od 1. května 2005
Pojistné plnění v případězneužití karty Odcizení hotovosti Dokumenty a klíče
10 000,– Kč 5 000,– Kč 4 000,– Kč
30 000,– Kč 5 000,– Kč 4 000,– Kč
50 000,– Kč 5 000,– Kč 4 000,– Kč

Klienti České spořitelny mají možnost v rámci bezpečného používání platebních karet zvolit si limity pro hotovostní výběry kartou a také pro bezhotovostní operace kartou. Dále si mohou sjednat pojištění zneužití debetní karty pro případ její ztráty nebo odcizení s pojistným plněním 10 000,–, 30 000,– nebo 50 000,– Kč. Roční poplatek za pojištění přitom začíná už na 170,– Kč a je různý podle výše pojistného krytí.

Česká spořitelna kontroluje 45 % českého trhu platebních karet: vydala již téměř 2,8 milionu platebních karet, aktuálně spravuje síť zhruba 1 070 bankomatů a více než 10 000 platebních terminálů u obchodníků. V roce 2002 zahájila nabídku kreditních karet, které rozhýbaly trh v této oblasti – počet kreditních karet, které vydala Česká spořitelna v roce 2002, činil přes 28 000, v roce 2003 to již bylo 101 000 a na konci minulého roku již přes 204 000. Česká spořitelna vydala cca 50 % všech bankovních kreditních karet, které jsou na českém trhu a tento podíl hodlá udržet.

Klára Gajdušková
tisková mluvčí České spořitelny, a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).