Hlavní navigace

Česká spořitelna snižuje poplatky za některé služby

Česká spořitelna nabízí některé služby klientům za snížené ceny. Zvýhodněné ceny se týkají služeb jak pro drobné klienty, tak pro firmy: drobným klientům i firmám jsou od prosince určeny cenově zvýhodněné výběry z bankomatů všech bank skupiny Erste Bank; investoři ušetří za nákup fondu Bondinvest a malé firmy nebudou platit poplatek při sjednání úvěru.

Doba čtení: 1 minuta

Tato zvýhodnění navazují na cenové úlevy, které Česká spořitelna oznámila již v polovině roku 2003. Část nabídky má dlouhodobý charakter.

Od 1. prosince 2003 mohou klienti České spořitelny vybírat hotovost ve všech bankomatech skupiny Erste Bank v zahraničí za poplatek 25,– Kč + 0,5 % z vybírané částky. Běžný poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí přitom činí 100,– Kč + 0,5 % z vybírané částky. V Rakousku, na Slovensku, v Chorvatsku a Maďarsku disponuje skupina Erste Bank celkem téměř 2 400 bankomaty. Bankomaty jsou nejčastěji umístěny v pobočkách bank skupiny Erste Bank, které klienti snadno poznají podle známého červeného S s tečkou.

Pro malé podniky platí od 1. prosince 2003 až do konce února 2004 nulový poplatek při vyřizování úvěru v rámci úvěrové linky Evropské banky pro obnovu a rozvoj. Standardně tento poplatek činí 0,3 % z hodnoty úvěru plus 2 000,– Kč. Do konce letošního roku je také nulový poplatek za nákup fondu Bondinvest. Běžný poplatek činí 1 % z investované částky, max. 25 000,– Kč.

Touto nabídkou Česká spořitelna navazuje na zvýhodněné ceny u některých služeb, které začala nabízet od června 2003 či od října 2003. (Podrobněji viz prosím příloha na str. 2.)

Klára Gajdušková
České spořitelny, a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).