Hlavní navigace

Česká spořitelna nabízí spořícího „cvrčka“ a Xtra konto pro školáky

Od května letošního roku mohou klienti České spořitelny sjednat svým dětem novou dětskou vkladní knížku “Cvrček“ a také Xtra konto. Zřízení i vedení vkladní knížky i Xtra konta je zdarma. „Dětskou vkladní knížkou reagujeme na značnou poptávku klientů po dlouhodobém spoření a Xtra kontem pro děti jsme doplnili nabídku produktových balíčků. Balíčky jsou světovým trendem. Jejich obliba spočívá v tom, že kopírují nejčastější potřeby klienta v oblasti bankovních služeb a jsou levnější, než kdyby si klient jednotlivé služby pořídil samostatně,“ uvedl Petr Bobysud, ředitel odboru klientské segmenty České spořitelny.

Dětská vkladní knížka je určena dětem od narození až do 18 let. Založit ji může zákonný zástupce jako vkladní knížku s výpovědní lhůtou a možností dvou úrokových bonifikací, které lze získat za nevybrání vkladu během daného kalendářního roku a za spoření (navýšení zůstatku vkladu minimálně o 6 tis. Kč v daném kalendářním roce).

Xtra konto je určeno dětem od 10 do 15 let, konto může založit zákonný zástupce dítěte na základě průkazu totožnosti. Xtra konto obsahuje sporožirový účet se zvýhodněným úročením, bankomatovou kartu Xtra, vyhotovení měsíčního výpisu z účtu a dva výběry z bankomatu ČS měsíčně – to vše zdarma. Pro zůstatek do 10 tis. Kč je úroková sazba 2,0 % p.a., pro část zůstatku od 10 do 20 tis. Kč je úroková sazba 1,8 % p.a. a pro část zůstatku nad 20 tis. Kč je sazba 0,1 % p.a.

Česká spořitelna rovněž od května rozšiřuje svou nabídku balíčků pro soukromé bonitní klienty o Exclusive konto. Konto obsahuje sporožirový účet s pásmovým úročením, běžný účet v cizí měně, dvě platební karty (jedna z nich je karta Gold nebo Diners Club), přímé bankovnictví, kontokorent, deset výběrů z bankomatu ČS a deset elektronických platebních příkazů zdarma. Součástí balíčku je i bezplatný informační servis.

Nabídka balíčků České spořitelny je postavena na základě potřeb nejrůznějších skupin klientů: počínaje Xtra kontem pro školáky, Programem Student+ pro mladé do 30 let přes velmi oblíbený Výhodný program až po Komplexní program a nově i Exclusive konto pro náročnější soukromou klientelu a také účet Senior, který je určen všem klientům starším 65 let nebo těm, kteří pobírají starobní či plný invalidní důchod.

Klára Gajdušková
Tisková mluvčí ČS, a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).