Hlavní navigace

CAC LEASING SE ZMĚNÍ NA UNICREDIT LEASING

Praha, 9.11.2006. V rámci integrace skupiny HVB, včetně BA-CA Leasing a jejích dceřiných společností ve střední a východní Evropě (CEE), se skupina UniCredit dostala do nových dimenzí. Provozuje vedoucí bankovní síť v regionu se zhruba 3 000 pobočkami v 17 zemích CEE. V leasingovém podnikání má skupina UniCredit druhou největší evropskou leasingovou skupinu s 9,8 miliardami Euro objemu nových obchodů v roce 2005. Skupina pokrývá 16 zemí a je jasným číslem jedna v regionu střední a východní Evropy s aktivním provozem ve 13 zemích, kdy v šesti zemích má vedoucí postavení.

Skupina nyní upravuje svoji architekturu značky na tuto novou dimenzi. CEE značky budou úzce svázány se zastřešující značkou “UniCredit Group” tak, aby byla zdůrazněna síla a příležitosti, které daná síť nabízí svým zákazníkům. Proto budou leasingové jednotky CEE přejmenovány na “UniCredit Leasing”, a to v následujících zemích: Bulharsko, Česká republika, Maďarsko, Rumunsko, Srbsko, Slovensko, Ukrajina a Pobaltí. V Polsku a Rusku bude rozhodnutí o značce teprve učiněno. Přejmenování je plánováno na rok 2007.

Současný proces integrace leasingových společností ve střední a východní Evropě nabízí dobrou příležitost pro standardizaci „značek“ v daném regionu. Toto zajistí konzistentní image skupiny a jasné rozpoznání značek různých leasingových společností.

Nové jméno “UniCredit Leasing“ vytváří přímé spojení se skupinou UniCredit Group, jednou z vedoucích bank a poskytovatelů leasingu v Evropě. Toto rozhodnutí umožňuje leasingovým společnostem ve střední a východní Evropě využívat silné stránky skupiny pro své činnosti. „CAC LEASING je na českém trhu zavedenou značkou. Je synonymem úspěchu, kvality a stability,“ zdůrazňuje Jiří Matula, předseda představenstva CAC LEASING. „V oboru leasingového podnikání jsme docílili za 15 let své historie v roce 2005 12,6% podílu na českém trhu,“ dodává dále Jiří Matula.

Jaroslav Jaroměřský, místopředseda představenstva CAC LEASING, vidí v nové architektuře značky celou řadu příležitostí k využití synergie – jak v komunikaci a obchodu, tak z hlediska nákladovosti a procesů. „Pod novým obchodním názvem bychom chtěli vystupovat již v polovině příštího roku,“ dodává Jaroslav Jaroměřský.

Pro další informace se, prosím, podívejte na následující webové stránky: www.unicreditgroup.eu , www.ba-ca-leasing.com, www.cac.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).