Hlavní navigace

Buřinka poskytla v březnu rekordní počet úvěrů v rekordním objemu

Úvěrová expanze Stavební spořitelny České spořitelny (SSČS) dosáhla v březnu 2007 svého měsíčního maxima. Buřinka poskytla za tento měsíc nové úvěry v objemu 1, 417 miliardy Kč. Jde o téměř 70% meziroční nárůst. Rekordních téměř 4 500 nově poskytnutých úvěrů představuje meziroční nárůst o 33 %. Za první tři měsíce roku 2007 Buřinka půjčila 10 tisícům klientů na financování lepšího bydlení více než 3 miliardy Kč. Jde o zatím nejlepší čtvrtletní výsledky v její historii.

Obchodní výsledky, kterých jsme dosáhli od počátku roku, zcela zřetelně potvrzují, že jsme dokázali klientům nabídnout úvěry za takových podmínek, které jim vyhovují. Věřím, že snížením úrokových sazeb u překlenovacích úvěrů a rozšířením úvěrové nabídky o úvěr HYPO TREND s pevnou úrokovou sazbou, které jsou platné od 1. dubna letošního roku, klienty ještě více oslovíme, uvedl Tomáš Nidetzký, místopředseda představenstva a 1. náměstek generálního ředitele.

V březnu 2007 SSČS uzavřela 15 067 nových vkladových obchodů s celkovou cílovou částkou 3, 01 miliardy Kč. V 1. čtvrtletí letošního roku to bylo 48 149 těchto obchodů s cílovou částkou 8,94 miliardy Kč. Naspořená částka k 31. březnu 2007 činila 84,16 miliardy Kč. SSČS ke stejnému datu eviduje 1 159 145 platných smluv o stavebním spoření.

Úvěry Stavební spořitelny České spořitelny:

Období březen 2006 březen 2007 Meziroční nárůst 1 Q 2006 1 Q 2007 Meziroční nárůst
Počet úvěrů v ks 3 361 4 462 32,8 % 7 339 10 052 37 %
Objem úvěrů mld. Kč 0,83 1,42 69,8 % 1, 82 3,02 65,5 %
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).