Hlavní navigace

AXA Group opět vydává akcie pro zaměstnance za zvýhodněných podmínek

[Tisková zpráva] Zaměstnanci světové finanční skupiny AXA Group mají možnost získat akcie své skupiny za výhodnějších podmínek. Ve 42 zemích světa je pro více než 110 000 zaměstnanců skupiny AXA připravena nabídka v podobě Akciového plánu 2011 (SharePlan 2011). Nominální kapitálové navýšení může dosáhnout až 150 milionů eur.

„Cílem Akciového plánu je posílit vztahy se zaměstnanci skupiny. V loňském roce takto zaměstnanci upsali akcie za více než 330 milionů eur,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA pro ČR a SR.

Nejvyšší možný počet nových akcií, které lze na základě letošní nabídky vydat, dosahuje 65 502 183 kusů. Navýšení kapitálu v tomto případě odpovídá nominální hodnotě v celkové výši 150 milionů eur. Zaměstnanci dostanou ve většině případů možnost podílet se na klasické nabídce akcií a na nabídce prostřednictvím pákového odkupu.

Upisovací cena dosáhne u klasické nabídky 80 % referenční ceny, v rámci nabídky s pákovým odkupem pak dosáhne až 86,40 % referenční ceny. Referenční cena se stanoví jako průměrná cena akcie AXA Group na pařížské burze za období dvaceti po sobě následujících dnů obchodování před rozhodnutím o zahájení nabídky zaměstnaneckých akcií. Toto rozhodnutí se očekává dne 28. října 2011.

Nové akcie budou mít nárok na výplatu dividend, které budou vyhlášeny za období od 1. ledna 2011.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).