Hlavní navigace

AWD nadace dává nemocným dětem šanci na lepší život

AWD nadace Pomoc dětem v České republice prostřednictvím svých projektů pomáhala nemocným dětem. Za 9 měsíců letošního roku nadace, do které zcela unikátním způsobem přispívají 1% ze svých příjmů pracovníci společnosti AWD Česká republika, věnovala na pomoc nemocným dětem 957 992 korun.

Doba čtení: 1 minuta

Marie je desetiletá mentálně postižená holčička, Standa je dvanáctiletý chlapec na invalidním vozíku. Oba jsou zcela závislí na pomoci jiných lidí.

Marie trpí těžkým mentálním postižením kombinovaným s dalšími poruchami, které ji znemožňují další mentální, ale i fyzický vývoj, je nepohyblivá, odkázaná na lůžko a přepravu na speciálním kočárku.

AWD nadace Pomoc dětem proto zakoupila Marii speciální polohovací kočárek LISA v celkové hodnotě 38 000 Kč.

Standa bojuje s neléčitelnou nemocí, která postihuje pohybový aparát – spinální musculární atrofií. Díky této nemoci je nemůže Standa lézt, chodit, ovládat hlavu a krk a je zcela odkázán pouze na invalidní vozík. Nadace AWD Pomoc dětem přispěla celkovou částkou 40 770 Kč na nákup repasovaného vozíčku a Motomedu, který je pro Standu jedinou možností procvičení svalů.

Dalším z mnoha projektů AWD nadace z poslední doby je finanční příspěvek ve výši 69 040 Kč Občanskému sdružení LOGO na nákup speciálních pomůcek pro autistické děti, kterým se asi ve 40 % případů nevyvine řeč, a ke komunikaci s nimi se používá alternativních pomůcek (např. LCD monitory, komunikační tabulky, mluvící hračky).

AWD nadace Pomoc dětem vznikla v roce 1991 v Německu, působí také v Rakousku a ve Švýcarsku. V České republice funguje již pátým rokem. Díky finančním prostředkům, které plynou do nadace tak, že každý pracovník společnosti AWD Česká republika dobrovolně měsíčně přispívá 1% ze svého příjmu, může AWD nadace Pomoc dětem podpořit desítky projektů ročně a zlepšit tak kvalitu života nemocných dětí.