Hlavní navigace

I přes finanční krizi poptávka klientů po službách společnosti AWD Česká republika roste, společnost proto letos přijme až 760 nových pracovníků

Společnost AWD Česká republika, dceřinná společnost evropské jedničky v oblasti správy privátních financí AWD Holding, bude posilovat svých 16 poradenských center v celé České republice o nové pracovníky. Zaznamenává totiž velký nárůst převážně bonitních klientů, na které se primárně zaměřuje. Proto společnost hodlá přijmout v průběhu roku až 760 převážně vysokoškolsky vzdělaných pracovníků, kterým nabídne nadstandardní příjmy v průměrné výši 86 000 Kč měsíčně, respektive 143 000 Kč měsíčně.

Doba čtení: 1 minuta

Pro AWD je rok 2009 velkou příležitostí. Na počátku finanční krize byl postoj našich klientů spíše opatrný, ale nyní se rychle začíná měnit v ofensivní a my zaznamenáváme výrazný zájem stávajících i nových klientů o naše poradenství, říká Ing. Michal Pyšík, generální ředitel společnosti AWD Česká republika a pokračuje: Abychom vyhověli tomuto zájmu, hodláme v letošním roce posílit naše týmy až o 760 nových pracovníků v celé České republice.

Negativní důsledky krize zasáhly většinu sektorů a nevyhýbají se ani bankám. Zejména bonitní lidé, z nichž někteří již utrpěli v důsledku krize finanční ztráty, se obávají dalšího vývoje svých investic a hledají na finančním trhu nové možnosti péče o své privátní finance. Na poradce společnosti AWD Česká republika se nyní obrací stále více lidí s žádostí o profesionální správu svých privátních financí.

Mnozí lidé, kteří disponují velkým majetkem, byli dříve často zvyklí pečovat o své finanční prostředky sami nebo využívali služeb bankovních poradců. Kvalitní služby, profesionalita, špičková péče a komplexní správa privátních financí – to je to, co nyní tito lidé z obav před finančními ztrátami nejvíce požadují, vysvětluje Ing. Michal Pyšík, generální ředitel společnosti, a dodává: Tyto náročné požadavky můžeme díky kvalitnímu výběru a následnému vzdělávání našich poradců klientům splnit. Důkazem je také vítězství společnosti AWD Česká republika v prvním a největším testu kvality finančního poradenství, kde AWD porazila všechny renomované banky.

Každý zájemce o práci v AWD musí mít převážně vysokoškolské vzdělání. Nejprve zájemci procházejí náročným výběrovým řízením, kdy je postupnými kroky zjišťována jejich motivace, analytické a komunikační schopnosti či dynamika osobnosti, což jsou nezbytné parametry úspěchu ve společnosti AWD. Přijatí uchazeči poté absolvují dvouměsíční proces zapracování a následné vzdělávání. Průměrné platy poradců se v roce 2008 pohybovali ve výši 86 600 Kč měsíčně, vedoucích pracovníků 143 000 Kč měsíčně.