Hlavní navigace

Asociace českých stavebních spořitelen zahájila svou profesionalizaci

Asociaci českých stavebních spořitelen (AČSS) bude od 1. července 2005 řídit její nově zvolený předseda Vojtěch Lukáš. Funkce místopředsedů budou zastávat Petr Kielar a Guido Lohmann.

AČSS přistoupila ke změně organizace řízení svých aktivit s cílem zlepšit fungování tohoto institutu a zefektivnit jeho vnitřní i vnější komunikaci. Až dosud fungovala na principu rotace ročního předsednictví jednotlivých stavebních spořitelen. Výkonnou agendu zajišťoval tajemník AČSS. Od druhé poloviny roku 2005 ho nahradí systémem statutárních orgánů – prezidia, předsedy a místopředsedů, jež volí ze svého středu na dobu dvou let členové prezidia, a odborných komisí.

Funkci předsedy AČSS bude zastávat Vojtěch Lukáš, člen představenstva Stavební spořitelny České spořitelny. Prvním místopředsedou byl zvolen Petr Kielar, člen představenstva Českomoravské stavební spořitelny a místopředsedou Guido Lohmann, předseda představenstva Modré pyramidy stavební spořitelny. Na funkci tajemníka AČSS vyhlásila výběrové řízení.

V novém systému řízení povedou pracovní skupiny AČSS odborní garanti, členové statutárních orgánů. Jejich úkolem je poskytovat silné odborné zázemí a kvalifikovanou podporu pro činnost AČSS.

Hlavním cílem AČSS bude i nadále vytvářet příznivé podmínky pro financování bytových potřeb obyvatel České republiky.