Hlavní navigace

Aktuální informace o petici proti poplatkové politice bank

Petici za prvních 14 dnů její distribuce elektronickou cestou podepsalo více než 670 lidí.

Doba čtení: 1 minuta

Mezi jinými například bývalý ministr vnitra Jan Ruml, místostarosta Josef Jílek, senátor Josef Novotný a další. Mezi signatáři jsou studenti, důchodci, programátoři, technici, grafici, podnikatelé, dělníci, administrátoři, lékaři, OSVČ, ale také bankovní úředníci.

Na stránkách www.bankovnipoplatky.com jsme kvůli zvýšenému zájmu ze strany politiků o tuto problematiku zařadili zcela novou rubriku Reakce politiků, kde je možné najít názory poslanců, senátorů, komunálních politiků a dalších představitelů nejrůznějších politických stran na postavení klienta, poplatkovou politiku našich bank a na petici samotnou.

Petice běží na pozadí událostí, které se týkají bankovních poplatků – rozhodnutí ÚOHS o tom, že tři naše největší banky mezi sebou neuzavřely kartelovou dohodu, projednávání materiálu ministra financí o zlepšení postavení klienta a zpřehlednění bankovních služeb a konec konců také minulý týden zveřejněná zpráva ČNB o tom, že za první tři čtvrtletí letošního roku vydělaly banky na poplatcích více než 23,8 miliardy korun, čímž poplatky tvoří téměř třetinu celkového zisku bank.

Organizátoři
Martina Goldová a Patrik Nacher
 www.bankovnipoplatky.com

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).