Hlavní navigace

Akcie Erste Bank dnes zahájily obchodování na pražské burze

Dnes začalo na Burze cenných papírů Praha, a.s., obchodování s akciemi Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG (Erste Bank). Akcie Erste Bank, ISIN AT0000652011, jsou prvními zahraničními akciemi, s nimiž se na pražské burze obchoduje. Datum zahájení obchodování je v souladu s požadavky emitenta, burzy i účastníků trhu.

„Česká republika je pro Erste Bank klíčovým trhem. Je proto zcela logické, že Erste Bank měla zájem na tom, aby se její akcie na pražské burze obchodovaly. Toto je nepochybně historický okamžik jak pro Erste Bank, tak pro burzu i tuzemské investory. Akcie Erste Bank nabízí výhody stability a růstového potenciálu,“ řekl u příležitosti uvedení akcií na pražský trh Andreas Treichl, předseda představenstva a generální ředitel Erste Bank.

„Obchodování s akciemi Erste Bank otevírá pro pražskou burzu novou etapu a bezpochyby přinese českému kapitálovému trhu nový impuls,“ řekl Dušan Baran, předseda burzovní komory a místopředseda představenstva České spořitelny, a vyjádřil přesvědčení, že akcie Erste Bank přilákají na český trh další investory a také firmy, které budou příklad Erste Bank následovat.

Akcie Erste Bank budou od 2. října 2002 zařazeny do bází indexů PX 50 a PX-D. Na tvorbě burzovního indexu PX 50 se bude Erste Bank podílet 20 % (jde o nejvyšší možný podíl) a na indexu PX-D se předpokládá 33% podíl. Index PX 50 tvoří maximálně 50 nejdůležitějších titulů burzy, index PX-D obsahuje tzv. blue chips.

Hana Cygonková
tiskové oddělení
Erste Bank

Vladimír Ezr
zástupce generálního tajemníka
Burza cenných papírů Praha, a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).