Hlavní navigace

93 % studentů s účtem Genius Student využívá přímého bankovnictví

Ze statistik GE Money Bank vyplývá, že drtivá většina studentů v rámci svého účtu využívá přímého bankovnictví (93 %) a platební karty (96 %). Nejčastěji studenti v rámci svého účtu používají platební kartu k platbám v obchodech – tímto způsobem je uskutečněno 37 % všech transakcí na studentských účtech. Účet Genius Student nabízí GE Money Bank od roku 2005 a průměrný věk jeho majitele je v současnosti 18,5 let.

„Studenti jsou díky kladnému vztahu k moderním technologiím velmi specifickou skupinou klientů. Jsou aktivními uživateli platebních karet a kanálů přímého bankovnictví – především Internet Banky a Mobil Banky. Přejí si také dostávat aktuální údaje o svém účtu prostřednictvím informačních SMS,“ uvedla Pavla Holotová, manažerka depozitních produktů GE Money Bank. „Studenti také mohou využít pro komunikaci s bankou zabezpečený chat, který GE Money Bank nabízí klientům od srpna,“ dodala Pavla Holotová.

Alespoň jeden výběr z bankomatu provede měsíčně 51 % studentů, 48 % zaplatí alespoň jednou v měsíci kartou u obchodníka. Nejčastější transakcí prováděnou uživateli konta Genius Student je platba kartou v obchodě (37 % ze všech transakcí), následuje výběr z bankomatu (29 %) a bezhotovostní vklad (necelých 20 %).

Jelikož klientské statistiky potvrdily, že studenti jsou jednoznačnými příznivci přímého bankovnictví, zejména oni využijí zcela novou službu Chat online, kterou GE Money Bank zavedla jako první v České republice v srpnu tohoto roku. Zabezpečený chat umožňuje komunikaci s klientem nejen o obecné nabídce produktů a služeb, ale i o jeho účtech, úvěrech a dalších osobních údajích. Funguje stejně jako telefonický hovor a předávané informace jsou zabezpečeny podobně jako internetové bankovnictví. Aplikace Chat online je k dispozici na internetovém portálu GE Money http://www.gemoney.cz/ge/cz/chat.

Konto Genius Student je určeno studentům ve věku 15 – 26 let. Jeho vedení, stejně jako jeho zřízení, je zcela zdarma. Výpis z účtu je klientovi rovněž generován a zasílán zdarma, přičemž je možné zvolit si i výpis elektronický, a nevázat se tak na žádnou adresu. Potvrzení o studiu stačí předložit pouze při založení účtu a ve věku 24 let. Konto Genius Student má stavebnicový charakter, a přizpůsobuje se tak aktuálním potřebám studenta. Ten v rámci konta získává běžný účet + až 3 služby dle vlastního výběru. Služby lze kdykoliv zdarma přidávat, ubírat či měnit.

V souvislosti se začátkem nového školního roku připravila GE Money Bank pro studenty speciální nabídku. Každý student, který si v období od 3. do 21. září 2007 založí konto Genius Student, získá zdarma populární ilustrovanou encyklopedii Země v hodnotě 1399 korun.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).