Hlavní navigace

25. září 2001 - uzavření smlouvy na finální dokončení rekonstrukce skleníku Státního zámku v Lednici

Československé obchodní bance není lhostejné, z jakých podmínek vychází a v jakém prostředí pracuje – cítí vůči společnosti významnou odpovědnost. Velkou měrou se proto podílí na společensky prospěšných aktivitách a prokazuje tak svou sociální odpovědnost ke společnosti v níž žije, a kterou svými službami obsluhuje. Proto vytváří svůj dlouhodobý sponzorský program, ve kterém podporuje především kulturu, vzdělání a charitu.

Jedním z hlavních cílů UNESCO je péče o nejdůležitější světové kulturní a přírodní památky. V České republice zastřešuje aktivity UNESCO Česká komise pro UNESCO. ČSOB se stala jejím oficiálním a výhradním partnerem a bezprostředně se podílí na vybraných projektech přispívajících k obohacení národní i světové kulturní pokladnice.

K nejnáročnějším a nejzajímavějším aktivitám patří obnova jedinečného lednického skleníku. ČSOB tak naplňuje motto společného projektu s UNESCO záchranu kulturního bohatství národa. ČSOB tuto rekonstrukci, blížící se v tomto roce ke zdárnému konci, podporuje již od roku 1998.

Celý Lednicko-Valtický areál je pro svou výlučnost zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO jako největší zahrada Evropy a ukázkový příklad evropského zahradnického umění. ČSOB si pokládá za čest být partnerem Státního památkového ústavu a je potěšena, že se mohla připojit k záchraně této ojedinělé stavby svého druhu, která si právem zaslouží pozornost pro svoji unikátnost.

Ing. Pavel Hejzlar
firemní komunikace

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).