Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Změňte starou smlouvu penzijního připojištění na novou a udělejte z 30 korun tisíce od bobina - Předpokládám, že autor je novým prodejcem penzijního připojištění,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 5. 2011 8:39

    bobina (neregistrovaný)

    Předpokládám, že autor je novým prodejcem penzijního připojištění, protože takhle nezakrytě hledat nové klienty... Nicméně pokud jde o mě, mám "starou" smlouvu se 120,-Kč a NIKDY ji nezměním, a to právě kvůli oné hranici 50 let. Už teď vím, že se státního důchodu nedožiju, chci si tedy svých peněz užít a jít do předčasného důchodu a k tomu potřebuji peníze ze svého penzijního připojištění. Nechci čekat do 60 let... ani omylem. A onu "ztrátu" si vykompenzuji jinde, např. spořením do stavebka, nákupem zlata či nemovitosti. A jen mezi námi děvčaty, když lze zpětně změnit státní příspěvek u stavebního spoření, proč by to nešlo u penzijního připojištění, takže o výši státního příspěvku vůbec nejde, když bude stát chtít, sebere si ho celý.

  • 6. 5. 2011 10:16

    mr. dutch (neregistrovaný)

    1. I PP podle aktuálních penzijních plánů se dá vybrat dříve než po odchodu do starobního důchodu.
    2. Je dobře, že to zabalíš nejpozději v šedesáti, aspoň tady nebudeš otravovat a zaclánět. Víc takových jako ty a my ostatní normální budeme zachráněni.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).