Hlavní navigace

Začal předvánoční apetit?

3. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dá se říci, že obchodování první prosincový den vyšlo na jedničku. Kde vládl optimismus?

Po začátku obchodování evropských trhů se objevily detaily k plánovanému buybacku řeckých bondů. Ten proběhne k 7.prosinci formou holandské aukce v 18:00 našeho času. Cílem je nakoupit bondy za až 10 mld. EUR. Dopoledne se tak index DAX obchodoval okolo 7.433 b. (+ 0,56 %) a dá se říci, že obchodování první prosincový den vyšlo na jedničku.

Těsně před 14. hodinou byla vydána zpráva pro změnu ze Španělska, které formálně zažádalo o pomoc z EU fondů pro své banky. Ačkoliv tato pomoc byla odsouhlasena a dojednána již dříve, na tuto zprávu trhy zareagovaly opět velmi pozitivně (DAX + 1,05 %).

skoleni_15_4

Pražská burza se i přes technické potíže, které trvaly několik desítek minut, nakonec obchodovala také v mírném optimismu. Akcie ERSTE 578 CZK (+ 1,32 %), ČEZ 651 (+ 0,23 %), CETV 92 CZK (+ 2,11 %).

V poslední době se objevují pesimistické názory na hlavní indexy, které jsou dle některých analytiků „unavené“ a nevidí tak moc prostoru pro růst. Podle mého názorů je opak pravdou a investoři ještě ukáží ten správný předvánoční apetit. Můj tip pro nákup akcií: APPLE, COCA-COLA, MICROSOFT.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).