Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Vyšší důchody pro všechny. Babišova vláda prosazuje změny za desítky miliard korun od D - Je to přemrštěné, ale ona také bude zřejmě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2018 9:54

    D (neregistrovaný)

    Je to přemrštěné, ale ona také bude zřejmě vysoká inflace. Nechápu, proč by se mělo přidávat zrovna těm nad 85 let. Pokud jsou nemocní, tak mají nárok na příspěvek na péči a neustálou valorizací důchodu se jim i původně nízký důchod dost zvýšil. Jsou v důchodu přes dvacet let. Mnozí z nich i déle, než byla doba jejich zaměstnání. Navíc takový člověk většinou již nic moc nekupuje, nejezdí na dovolenou a výlety a nepotřebuje řadu věcí, co potřebuje třeba rodina s dětmi. Druhá věc je, že když takto zaříznou zásluhovost, která je již i dnes nízká, tak se vysokopříjmoví budou vyhýbat placení sociálního pojištění, co to půjde. Proč by proboha platili do systému tisíce, když pak dostanou stejnou penzi jako ten, který tam skoro nic neplatil ? Babiš si chce jen udělat oko u svých voličů - důchodců, kteří ho masivně volili.

  • 1. 3. 2018 13:17

    kk (neregistrovaný)

    Tyto úpravy důchodů prosadil pan Kalousek s panem Drábkem. Všechny současné a budoucí důchodce obrali s tím, že až bude lépe, vše se dorovná. Dorovnalo se hlavně v poslanecké sněmovně.

  • 24. 3. 2018 11:39

    MEDUZA (neregistrovaný)

    Velký rozdíl je vdřívějších platech, to se fakt nebralo tolik,asi si myslíte že , starší důchodci nad80 měli lehnout do rakve a zatáhnout za sebou víko.Stydte se taky zestárnete a kdo ví co Vás čeká.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).