Hlavní navigace

Názory k článku Úvěrová karta pro vyvolené

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2005 14:54

    art (neregistrovaný)
    Co to je za voloviny ? Charge karty mám dvě. Jednu služební Business od ČS, stojí podobně jako debetní Business, výhody má stejné jako debetní Business, limit podobný jako u debetní. Výhoda je jen v tom, že se čerpá ne přímo z BÚ, ale z úvěrového účtu, což je skoro jedno, protože na začátku měsíce si to zkasírují celé z BÚ, takže máte úvěr průměrně tak na půl měsíce. Pak mám jednu charge kartu z ČSOB, limit je nižší, než kdybych požádal o kreditní, protože Vám dají jen dvojnásobek z peněz co si posíláte na účet + hodnotí bonitu podobně jako u kreditek. Na kreditku je limit při stejném příjmu mnohem vyšší, protože to nemusíte zaplatit naráz každý měsíc. Tuhle kartu nabízeli klidně komukoliv, ale jak začaly kreditky, přestali ji nabízet - kreditky jsou pro banku výhodnější. Jinak nadstandardní výhody Dinners karty neplynou z toho, že je charge, ale z toho, že je to Dinners Club. Jinak Dinners žádné skutečné výhody nemá, pojištění je podobné jako u Business nebo Gold karet, volný vstup do pár letištních salonků, úvěrový limit nic moc, ale cena za kartu je dost vysoká.
  • 6. 11. 2005 13:05

    Veverak (neregistrovaný)
    Prectete si poradne pojistne podminky u Visa Business/Gold a u Dinners club. Napriklad cast ktera se tyka pojisteni zapujcenych veci - treba auta z pujcovny. A rozdil hned uvidite - Visou auto z pujcovny nepojistite, Dinners Club ano. To je pouze jeden z rozdilu, je jich tam mnohem vice, ale ne kazdy je vyuzije.
  • 7. 11. 2005 11:50

    art (neregistrovaný)
    Auto z půjčovny je ve většině případů pojištěno přímo půjčovnou a pojištění je v ceně půjčovného. Ono je spíš důležitější to, že s Dinners musím zaplatit část nákladů na cestu kartou aby mi vůbec pojištění (i to zdravotní) platilo, kdežto u Visy platí bez jakýchkoliv podmínek. Typická cesta, kdy je uhrazena letenka fakturou (nikoliv Dinners)a pak si zlomím nohu na letišti v místě příjezdu má za důsledek to, že nemám žádné pojištění !!! Fakt super pojistka, abych pořád myslel na to zda jsem si zaplatil kartou aspoň benzín při cestě na letiště.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).