Hlavní navigace

Se Zlámanou grešlí máte šanci

7. 3. 2003
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Připravila vás banka svou chybou o peníze? Se Zlámanou grešlí není nic ztraceno! „Bude mi vrácen poplatek za zrušení účtu. Banka též podnikne nutné kroky k tomu, aby se podobná situace již neopakovala,“ píše pan Kašpar.

Čtenářská zkušenost:

Nenechte se napálit při investici do fondů v HVB.

Rozhodl jsem se pro investici do HVB fondů. Zašel jsem tedy na pobočku vyřídit potřebné formality. Když jsem se dozvěděl, že si k investici budu kromě zřízení účtu pro investice do cenných papírů muset pořídit ještě běžný účet, samozřejmě jsem se zajímal o to, jestli jsou s tímto účtem spojeny nějaké poplatky.

Pracovník banky mne ujistil, že pokud je účet založen pro účely investice do podílových fondů, majitel účtu žádné poplatky nehradí. Ochotně mi pak vytiskl část sazebníku pojednávající o poplatcích z účtů pro investice do cenných papírů.

O to více jsem se divil, když jsem se rozhodl účet zrušit. Nezbylo mi než zaplatit 400 Kč za zrušení běžného účtu přesně podle sazebníku pro běžné účty! V žádném smluvním dokumentu nebyla skutečně ani zmínka o nějakém osvobození běžného účtu od poplatků při investicích do cenných papírů.

Chci tímto varovat všechny potenciální investory, kteří se chystají navštívit HVB Bank, ať rozhodně nedají na ujištění jejích poradců a připraví se na to, že jim banka ulehčí od předpokládaných zisků z investic více, než předpokládali.

28. 2. 2003

Dnes jsem byl kontaktován zástupcem HVB, který se mi omluvil a přislíbil sjednat nápravu. Bude mi vrácen poplatek za zrušení účtu. Banka též podnikne nutné kroky k tomu, aby se podobná situace již neopakovala.

S tímto způsobem vyřešení jsem plně spokojen.

Jiří Kašpar
(text prošel redakční úpravou)

Vyjádření HVB Bank

V uvedeném případu došlo k chybě bankovního poradce, který v rozporu s platným Sazebníkem účtoval poplatek za uzavření běžného úctu pro investice do CP. Po zjištění chyby byl klient bankovním poradcem kontaktován a omylem účtovaný poplatek byl klientovi vrácen v plné výši. Klient dané řešení akceptoval.

Renata Pintravová
Oddělení externí a interní komunikace

Redakce

Tabulka č. 828
HVB Bank účtovala chybou svého bankéře panu Kašparovi neoprávněně poplatek za zrušení účtu. Chybu sice přiznala a s omluvou odstranila, bohužel až na upozornění redakce Měšce, nikoli na základě vnitřních kontrolních mechanismů. Proto HVB Bank udělujeme Zlámanou grešli a věříme, že přijatá opatření zamezí poškozování klientů.

Zajímá vás, kdo již získal naše ocenění? Podívejte se na Zlámaná grešle / Zlatý dukát.

Máte také nějakou špatnou zkušenost? Nebo chcete naopak někoho pochválit? Příspěvek do nové rubriky Měšce můžete zasílat i vy! Tešíme se na ně na adrese redakce@mesec.cz, autor každého zveřejněného zážitku od nás navíc obdrží tričko s logem Měšce. Ti z vás, kteří do konce roku pošlou nejvíce zkušeností, případně nejzajímavější příspěvek, se kromě toho mohou těšit na zajímavé dárky.

dan_z_prijmu

Pro finanční instituci, jíž se ohlas týká, bude mít vaše zkušenost trvalé následky. Za kladný ohlas jí totiž redakce jménem čtenářů udělí „zlatý dukát“, záporný ohlas bude oceněn „zlámanou grešlí“.

Každá instituce, které se čtenářská zkušenost týká, přitom přímo v článku dostane prostor pro vyjádření. Jakým způsobem jej využije – zda k omluvě, poděkování, osvětlení situace či jinak – je plně na jejím uvážení. Takže – vzhůru do toho!

Připravila vás některá banka již o peníze svou chybou?

  • Ano, a dodnes mi je dluží.
    19 %
  • Ano, ale s vytáčkami mi je vrátila.
    11 %
  • Ano, ale obratem chybu napravila.
    16 %
  • Ne.
    22 %
  • Nevím.
    19 %
  • Nevyužívám služeb bankovních institucí.
    13 %

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).