Hlavní navigace

Názor k článku Refinancování půjčky a otevření účtu u ZUNO Bank (TEST) od lm - Taky jsem chtěl refinancovat k Zunu, mám nyní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2016 11:47

    lm (neregistrovaný)

    Taky jsem chtěl refinancovat k Zunu, mám nyní jinde úvěr se zůstatkem cca 450000 Kč s úrokem 5,9 % a snížení na 4,9 % spolu s protažením na 10 let mi sníží měsíční splátku o 1500 Kč (přitom celkově přeplatím jen o dvacet tisíc, už jsem to propočítal), čímž snížím svoje měsíční zatížení a umožní mi to získat levnější hypotéku (protože jakože budu mít nízké závazky).

    Ale proces zakládání účtu je docela opruz, odklikal jsem žádost na webu, tři dny se nic nedělo, tak jsem volal na infolinku Zuna, kde mi zopakovali, že na odeslání smlouvy mají tři pracovní dny :-) Další den mi zavolal kurýr, že za hodinu přijede, nečekal jsem ho, nebyl jsem doma. Řekl mi, že se můžu stavit na pobočce Zuna v Praze na Arkády Palác pro podpis smlouvy, je to sice někde u metra, bohužel se mi tam zatím nepadřilo dojet, už to odkládám dva týdny. Předpokládám, že tu mojí žádost asi i stornovali. Od té doby se už nikdo neozval.

    Uzavření smlouvy by mohli ještě trochu vylepšit, vím, že nemají pobočky, ale každý nepracuje v kanceláři, nebo nesedí doma, aby měl možnost čekat několik dní na kurýra. Kdyby aspoň dali vědět, který den a v kolik hodin asi tak přijede.

    Ale určitě je to výhodné, úrok 4,9 % nenabízí běžně novým klientům ani stavební spořitelny (mají 6-8 %), úrok 4,9 % nabízí tuším jen MPSS a RSTS pro klienty s historií.

    Trochu se nicméně obávám, a článek moje obavy potvrzuje, že pro Zuno nebudu zajímavý klient, protože při úroku 4,9 % na mně nevydělají, raději refinancují klienty, kteří mají jinde vysoký úrok, aby je mohli zatížit 14,9%. Takže teď přemýšlím, jestli svou žádost raději nestáhnu, nechtěl bych mít v Bankovním registru zamítnutí, protože v létě mě čeká vyřizování docela vysoké hypotéky a každý mínusový bod v registrech je problém.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).