Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Navrhuje se „daň“ z internetu. Jak ji dál v praxi neplatit? od Abby - Zajímalo by mě, jak se reálně tomuto výpalnému...

  • 22. 5. 2024 15:12

    Abby

    Zajímalo by mě, jak se reálně tomuto výpalnému vyhnout. Jsme samozřejmě domácnost 21. století, takže počítače, tablety, chytré telefony, optické připojení k internetu a bez televize a rádia. Takže výpalné neplatíme už více než 10 let, televizní ani rádiové vysílání nepoužíváme a ani používat nebudeme. Jenže teď nás donutí naprosto zbytečně vyhodit 205,- měsíčně, které by se ale daly investovat výhodněji (i kdyby se měly jen projíst, tak to na rozdíl od ČT/ČRo má smysl). Prostě odmítám platit za něco, co nechci používat. Ovšem poslat státu fakturu na 205,- za možnost přístupu k datům z mé meteostanice (je to pro ně stejně nevyžádaná a zbytečná služba jako pro nás ČT/ČRo) mi moc nepomůže, oni mi za nevyžádanou službu platit nebudou, ale já když nebudu platit, tak mi budou nejdříve vyhrožovat, potom mě dají k soudu a nakonec mi peníze prostě ukradnou v ještě větším množství.

    Jak se této nespravedlnosti vyhnout? Osobně bych byla ochotná platit za jeden kanál ČT s nonstop zpravodajstvím (tuším, že to je dnes ČT24) a za jeden kanál ČRo se stejným zaměřením, obojí samozřejmě se musí dát chytit i na analogovém vysílání (když už se ohánějí tou dostupností pro všechny v případě nouze) a za obojí dohromady bych byla ochotná dát maximálně 30,- měsíčně. Opravdu nevidím smysl v tolika naprosto zbytečných programech. Ať si dají ostatní za paywall a uvidí se, kolik lidí je ochotno platit za jejich služby. Ale chápu, že vynutit platbu výpalného pod hrozbou represí je jednodušší.

  • 25. 5. 2024 15:22

    Carnifax

    Asi najít nějakého známého, co je OSVČ bez zaměstnanců, a domluvit se s ním, že váš internet a tarify půjdou přes něj.... nakonec si to nejspíš ještě může i dávat do nákladů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).