Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kdy vám banka může zrušit účet? od xavier - Banka mně poslala výpovědní smlouvu poté, co jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2010 9:31

    xavier (neregistrovaný)

    Banka mně poslala výpovědní smlouvu poté, co jsem byl pouhých 33 dní v debetu Kč 21,–. Dopustila se tedy banka nezakonného jednání, když porušila zákon o 2měsíční výpovědní lhůtě? Nebo se tenhle zákon vztahuje pouze na nějakou skupinu (OSVČ,…), o čemž dost pochybuji?
    Nicméně s informací o zablokování účtu jsem neváhal a šel jej hned zrušit. Samozřejmě nastolili taktiku, že je možné jej znovu zprovoznit, ale to jsem rezolutně odmítl – příjde mi to nekorektní a vůbec samotné jejich jednání až neloajalní, protože onoho času mi tam nechodily nejmenší sumy v rámci studentského života.
    Řekl bych, že banky a jiné finanční instituce, uvažující racionálně, by měly podmínkově zvýhodňovat právě například VŠ studenty, s nimiž jde do budoucna, nestudují-li na ekonomických fakultách a tedy s chutí vyhledávají drobné výhodnostní nuance mezi jednotlivými nabídkami účtů, relativně počítat. Nebo jsou snad banky tak špatní investoři?

    KB, studentský účet G2.

  • 25. 1. 2010 6:59

    Pavel (neregistrovaný)

    No to se nedivím, že banka zruší účet člověku, který ani neumí číst. Přečtěte si pořádně druhý odstavec. Dvouměsíční lhůta platí pro výpověď bez udání důvodu. Ve vašem případě byl důvod k okamžitému zrušení smlouvy. A jestli se jednalo o 21 Kč, jeden halíř nebo milion je docela jedno, protože pokud by banky tolerovala dluh 21 Kč, kde je hranice, kterou už netoleruje? Vždycky můžete argumentovat: „Já překročil tu hranici jen o 21 Kč, to je od banky sprosté.“

  • 25. 1. 2010 15:32

    xavier (neregistrovaný)

    Pravda je, že článek jsem nedočetl celý kvůli časové tísni a ihned napsal reakci poté, co jsem narazil na tamtu informaci…
    Za druhé, když si člověk nastaví povolený debet 10 000 Kč, tak očekává, že ho nebudou ihned bombardovat po překročení.
    Za třetí, méně té arogance a třeba budete v životě spokojenější.

  • 25. 1. 2010 20:22

    Méďa Béďa (neregistrovaný)

    33 dnů = ihned? Inu proč ne, když jednotka dočasnosti je 1 Furt…

  • 26. 1. 2010 7:02

    Pavel (neregistrovaný)

    Znáte úsloví „podle sebe soudím tebe?“ Podle mě příznaky arogantního chování naplňuje shazování vlastních chyb na druhé, dělání závěrů o článku z přečtení půlky nadpisu a obviňování z arogance toho, kdo upozorní na chybu.

    A jen tak mimochodem, já mám povolený debet násobné vyšší než vy a přesto si dávám setsakra pozor, abych ho ani o korunu nepřekročil. Podmínky povolení debetu jsou jasné, protože umím číst, tak jsem je přečetl celé (ne jen půlku prvního odstavce), sám jsem je podepsal a je jen mojí starostí je dodržovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).