Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kašlete na státní důchod. Myslete sami na sebe od Ivo Patta - pardon, Kulhánků. Tihle jednooboroví specialisté přes peníze na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2012 1:16

    Ivo Patta (neregistrovaný)

    pardon, Kulhánků. Tihle jednooboroví specialisté přes peníze na člověka a jeho problémy nedohlédnou. Právem je označuje jako fachidioty kandidátka na presidenta Táňa Fischerová. Není proč se v tomto směru rozčilovat, já sám jsem byl až do svých 54 let věku jednooborovým specialistou, tj. fachidiotem také.
    Tady máte důkazy z článku, cituji: "V žádném případě nechceme, aby lidé přišli o peníze, které si odvedli". Odvedli si jen svá 2% z platu, zbývající tři procenta (ve skutečnosti 10,7% z 28% odvedených na SP), jsou peníze vytunelované z prvního pilíře, vytunelované zcela neprávem, viz níže.
    Dále cituji: "Při vstupu do II. pilíře budu posílat 975 Kč do černé díry, pardon, I. pilíře". To je typické pro ekonomy, že vidí ekonomii jen v podnikání (pokud možno s cizími penězi). Vůbec ekonomům nedochází, že peníze odvedené ekonomicky aktivní generací na SP a přímo vyplacené na starobní důchody rodičům nejsou černou dírou! Jsou to dividendy z investic rodičů do výchovy dobře vychovaných pracovitých dětí (aktuálně 1,5 až 2,5 milionu korun na jedno dítě). Právě o tom je ten tolik Kulhánky a jemu podobnými zcela účelově opovrhovaný I. průběžně financovaný důchodový pilíř.

  • 7. 12. 2012 7:25

    Pavel (neregistrovaný)

    Píšete "Jsou to dividendy z investic rodičů do výchovy dobře vychovaných pracovitých dětí". Jenže to NENÍ pravda. Ty dobře vychované děti platí i důchody bezdětným vyžírkům, co utratili veškeré příjmy a ve stáří natahují ruku po důchodu, a i důchody lemplům, co vychovali jen příjemce sociálních dávek kteří nikdy pracovat nebudou.

    V průběžném systému se totiž nejvíce vyplácí děti nemít, a pokud už se nějakým neštěstím dítě narodí, tak se na jeho výchovu zcela vykašlat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).