Hlavní navigace

I-banka v novém hávu

11. 12. 2002
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

I-banka, internetové bankovnictví Union banky, je jednou ze dvou bank na českém trhu, které užívají k autorizaci klienta mobilní telefon, a jednou ze čtyř nabízejících PIN kalkulátor. I šíří služeb se řadí mezi elitu. Její slabinou byl vzhled stránek, připomínající doby stařičkého DOSu. V týdnu od 16. prosince chce však přijít s novým designem a novými službami.

O připravovaném novém designu stránek internetového bankovnictví Union banky jsme se zmínili již koncem července v recenzi I-banky. Již za pár dní bude zveřejněna nová, dlouho očekávaná verze.

Co nového přináší?
Netrpělivě vyhlížených nových služeb se klienti Union banky bohužel nedočkali. Je pravdou, že možnostmi předčila již minulá verze I-banky mnohé své konkurenty (hladké, trvalé -zadání a zrušení- i hromadné platby, inkaso, konverze měn, správa spořícího účtu, výpisy, platební historie, přehledy plateb a inkas), nechopila se však možnosti být ještě lepší.

Union bance k dokonalosti stále chybí správa SIPO, termínované vklady a změna trvalých příkazů, nemluvě o rozšiřujících službách z oblasti pojišťovnictví, penzijního zajištění či podílových fondů, jaké již delší dobu nabízí eBanka a nově Česká spořitelna.

Ani šíře informací není vyčerpávající. Chybí viditelné telefonní číslo podpory internetového bankovnictví, které dodává jistotu – že klient není sám a v případě potřeby vždy nalezne pomocnou ruku a radu – i v intuitivně ovladatelných aplikacích. Nezanedbatelnou je též absence informací o směnném kursu u konverze měn a úrokových sazbách u spořícího účtu.

Nový vzhled
Hlavním důvodem úpravy aplikace byl nevyhovující design z raných dob výpočetní techniky. Jak se tento záměr podařil či nepodařil, necháme na úvaze laskavého čtenáře. Levé navigační menu bylo nahrazeno horní lištou, struktura nabídek zůstala beze změn.

Bývalé navigační menu

Nová navigační lišta

Podobnou úpravou prošly i další položky.

Bývalý design příkazu k inkasu

skoleni_15_4

Nový design platebního příkazu

K jedné pozitivní změně však nová verze I-banky skutečně vede – oficiálně podporuje nejen prohlížeč MS IE, ale též Mozillu a Netscape.

Líbí se vám nový design I-banky?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šefredaktor odbormných komutních webů Poradci-sobě.cz a Realiťáci-sobě.cz. Šéf obsahu EMA data.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).