Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Co bude investičním malérem roku 2018? Prý se nevyplatí investovat do ničeho od Jan Holík - Investovat se vyplatí trvale, i v roce 2018...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 6. 2018 11:29

    Jan Holík (neregistrovaný)

    Investovat se vyplatí trvale, i v roce 2018 do vzdělávání a do péče o sebe. Takové investice se vrátí mnohonásobně každému. Navíc je obrovskou výhodou to, že cokoliv člověk umí a dělá, tak mu nelze nijak "odebrat" podobně jako "investiční majetek".

    Po krachu páchají sebevraždu právě lidé, kteří měli jen investiční portfolio, z něj žili, ale jinak nic neuměli. Pokud se člověk může spolehnout sám na sebe, nikdy nemůže doopravdy "zkrachovat" nebo "o všechno přijít", protože i v momentě, kdy je na nule, jenom se otočí a začne vytvářet nové hodnoty pomocí svých dovedností a znalostí.

    Například dobrý programátor, i kdyby byl jenom ve spodním prádle bez koruny, tak pravděpodobně velice rychle najde firmu, kde bude moci znovu začít jen za to, že mu poskytnou bydlení a základní věci k práci, kterou si pak opět vydělá pěkné peníze.

  • 17. 6. 2018 14:15

    Pavel (neregistrovaný)

    Investovat se musí chytře. V tuto chvíli už skutečně není vhodné investovat do čehokoli. Karty jsou rozdané. Ale to neznamená, že se situace nemůže obrátit. A možná velmi brzo. S tím programátorem...je to samozřejmě v tuto chvíli pravda, ale než se stanete dobrým programátorem se zkušenostmi, co může někomu něco nabídnout, jsou to roky. jeho výsluní pak bude trvat chvilku a v tuto dobu skutečně musí vydělat. Po této době už se změní všechno a i ty znalosti už nemusí být moc platné.
    Prostě investice je běh na dlouhou trať. A to ve všech oblastech. Ze dne na den umí vydělávat pouze spekulanti a nebo šťastlivci. A i tam je to na vodě. Mimochodem, co myslíte, že bude nejlepší investice pro příštích několik desítek let? Kdo si myslí, že voda, má pravdu. Bude mít větší cenu než ropa i zlato dohromady. A bude se o ni bojovat. Už dneska jí moc není.

  • 18. 6. 2018 12:07

    mendrit (neregistrovaný)

    Pokud se do vody bude trvale investovat, tak bude dostupná všude v daleko větším množství.

    Státy a i ty kterých se to týká, ale raději zvyšují výdaje na "obranu".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).