Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Burkina Faso očima milovníka bankovních služeb od M. - Nezkoušeli jste cestovní šeky? S těmi jsme měli...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 6. 2014 16:24

    M. (neregistrovaný)

    Nezkoušeli jste cestovní šeky? S těmi jsme měli nejlepší zkušenosti, ale už je to několik let. A ještě doporučuji místního "průvodce". Sice to vypadá jako vyhozené peníze, protože ve 21. století si člověk dokáže spoustu věcí zařídit sám:), ale zpětně jsme vždycky vyhodnotili obrovskou užitečnost. Navíc pokud se náklady dělí sedmi:)

    A pozn.: za svého pobytu jsme řešili zranění a nemoc. Pojišťovali jsme se naschvál u VZP, protože jsme čekali nej službu. V BF jsme se sice dovolali na asistenční službu, ale to bylo vše. Řekli nám, ať vše vyřešíme na místě a dovezeme paragony. Nemocnice jsou buď zahraniční luxusní, kde je evropský standard, nebo "normální", kde se bez místního člověka a úplatku nehnete. Využili jsme druhou možnost, ovšem na kvalitu doktorů si stěžovat nemůžu. Místní doktor místní nemoci zvládá perfektně. (Nakonec jsme si našli jednoho vojenského doktora, u kterého jsme se průběžně stavovali během celého pobytu.) Problém byl po návratu do ČR, kde jsme museli vysvětlovat na VZP, co je to západoafrický frank:)

  • 20. 6. 2014 20:24

    Patrik Chrz

    Osobně považuji cestovní šeky již za zastaralé. Je to nákladné (platí se poplatek za vystavení šeku a jeho zpětný odkup při nepoužití) a rozsah akceptace je menší, než u platebních karet. Troufnu si tvrdit, že snáze najdete bankomat, než místo, kde vám smění cestovní šeky.

    To už opravdu raději hotovost. Pravda, šeky vám při ztrátě nahradí, hotovost ne, ale to je asi tak jejich jediná výhoda.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).