Hlavní navigace

Cena cukru vzrostla na historickou úroveň

Sdílet

Hana Šebelová 23. 1. 2006

Cena surového cukru na komoditní burze v New Yorku vzrostla na 18,50 centu za libru (asi 9,58 Kč za kilogram). Důvodem jsou obavy, že Brazílie jako klíčový pěstitel bude stále více cukrové třtiny zpracovávat na průmyslové využití.

Podobná situace panuje na londýnské termínové burze LIFFE. Cena kontraktu na bílý cukr s březnovým dodáním vystoupila o dalších 7,5 procenta a dostala se na 431 dolarů za tunu (10,04 Kč za kilogram). T

Více o ceně cukru čtěte ve článku Ondřeje Antoše Cukrová perverze „Made in EU“.

Zdroj: ČTK

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).