Hlavní navigace

Názor k článku Kdo a proč je nekalou konkurencí na trhu práce? od anonym - Ano, třeba voj. z pov. jsem měl na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 8. 2009 9:00

    anonymní
    Ano, třeba voj. z pov. jsem měl na mysli, předešla jste mne. Ti kolikrát v poledne dostali rozkaz, ať se druhý den ráno hlásí na druhém konci republiky. I VŠ vzdělaní Ing. bydleli za socíku na ubytovnách, přes víkend měli službu nebo pohotovost a nepovolení opustit posádku a tak se k rodině nedostali každý víkend. Pak z toho byly rozvody. Na druhou stranu jejich manželky (aspoň co jsem já sloužil jako záklaďák v 80. letech) dostali bez problémů u útvaru místo jako o.p., případně mimo útvar někde ve veřejné sféře. S místem pro děti ve školce nebyl problém, ve škole taky ne, protože existovaly jednotné učební osnovy a přechod z jedné školy (jak základní, tak střední stejného oboru) na jinou nebyl problém. Za to dnes, když se stěhujete v průběhu roku, nemá dítko vůbec šanci navázat, při stěhování přes prázdniny by mělo mít šanci úroveň probraného učiva nějak vyrovnat.
    Dnes vojáci berou krásný příspěvek na bydlení, který postačí na kompletní úhradu nákladů na bydlení, pokud si tedy nekoupí nebo nepronajme rezidenci typu Krejčíř.

    S PrDuchama to je těžké. Pokud by brali důstojný důchod a mohli oživovat ekonomiku utrácením, tak by možná místo trávení času v práci trávili čas v zálibách. Když se podívám na důchodce do sousedního Německa, jak cestují, kupují si nová auta, zkrátka nepočítají každý cent, je to jiný svět
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).