Hlavní navigace

Názor k článku Běžné účty - jaké a pro koho od LK - Vcelku souhlasím, i když... Je bohužel docela známé, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2007 14:35

    LK (neregistrovaný)
    Vcelku souhlasím, i když...

    Je bohužel docela známé, že pro naše motoristická periodika je inzerce od Škodovky zcela zásadní pro slušné přežití, takže o (ne)strannosti výroku šéfredaktora mohu dost pochybovat. Prodej ojetých vozů samozřejmě příjmy výrobce zvyšuje. Argument, že ojetina je žádaná, hraje u mnoha lidí při nákupu nového vozu velkou roli. A zrovna škodovky jsou známé tím, že jako ojetiny jsou neuvěřitelně předražené a přesto si své kupce najdou. Už jsem nejednou slyšel "koupím (novou) škodovku, sice je drahá, ale až to budu prodávat, neztratí tolik na ceně". Svět není úplně jednoduchý a ne každá vazba je na první pohled vidět.

    Navíc - sto lidí, sto chutí a ne vždy je chuť "stáda" rovna chuti mé. Například umělé uzeniny typu "točený salám 29Kč/kg" si kupují tisíce lidí, každý soudný člověk ví, že je to salám pro vegetariány, protože je bez masa, zato s modifikovanými škroby apod. Protože to kupuje tolik lidí, znamená to, že je to kvalitní a že bych si to měl koupit taky?

    Není dobré házet všechny do jednoho pytle coby hlupáky bez znalosti konkrétní situace, to souhlasím, avšak stejně krátkozraké je myslím postoj "co dělá hodně lidí bude správné a dobré". Na to platí jedno dobré přísloví - žerte hovna, miliardy much se nemohou mýlit!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).