Hlavní navigace

Názor k článku Za předčasné splacení půjčky se tvrdě platí od Karel - No a to já mám účty hned dva....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2009 17:26

    Karel (neregistrovaný)
    No a to já mám účty hned dva. Jeden u eBanky (dnes tedy RB), který používám na elektronické platby a jako spořící účet. Ten mně vyjde včetně poplatků pod 50 Kč měsíčně. A druhý u ČS, ke kterému mám platební kartu. Tam mně to včetně poplatků přijde kolem 100Kč.

    Celkem méně než 150 Kč měsícně. A nemusím ssebou tahat peníze, přesto si můžu všechno koupit. Když potřebuji někomu dát peníze, převedu je elektronicky a nemusím mu dávat obálku do ruky (ani ho nemusím potkat). Do ČS si převedu jen kolik hodlám utratit a tak se nepotřebuji nijak zvlášť hlídat - každý měsíc končím s účtem na nule (já ušetřit nedokážu, nejsem ten typ), ale v RB mi část peněz zůstane (a časem "přebytky" přesouvám na termínovaný vklad).

    Zkrátka mně (svobodný muž, 30 let, bez závazků, zaměstnanec, vyšší příjmová skupina) se to pohodlí za těch 150 Kč vyplatí. A na protest jsem nechodil nakupovat do Carrefouru (nebo jak se to píše).

    Co se spotřebitelských úvěrů týká, ty jsem několikrát využil, vždy předčasně splatil a vždy to bylo bez poplatku (u ČS i eBanky). Spíše mně překvapilo, že to poslední dobou už zřejmě není standardem jako před 5 lety.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).